Trendien viemää, osa II

Kerrankin keikun muodin aallonharjalla...


Raidat, ne nyt saivat minut pauloihinsa! Mustavalkoisena, tottakai. Vaikka mielestäni moinen trendi on jokakeväinen ja siksi enemmänkin klassikko kuin ohikiitävä trendikikka. Ehkä ne tähän kevääseen tulevat voimallisempina kuin muutamana muuna. Tiedä tuota. Mutta iskin kiinni heti kun sopivan mallisen ja tyyliini sopivan vaatteen näin!

Rakastan käyttää tuota liehuvaa hörsykettä selvästi lyhyemmän hameen kanssa. Kun alle pukee koko mustan asun, vaakaraidatkaan eivät pyöristä entisestään. Stylesnobin kääty taas luo hauskan kontrastin arkisemman neuloksen kanssa ja tuo kaipaamani ripauksen juhlaa tähänkin päivään.

Raidallinen pitkä neulos-trikoo-takki: It's all about Eve 
  

"Muoti muuttuu, tyyli pysyy". Se on jo klisee. Mutta niin totta omalla kohdallani. Kauden vaatteista valitsen vain sellaisia, jotka parhaiten sopivat vartalolleni ja komerooni. Trendit pääsevät näkyviin enemmän asusteissa kuin itse vaatteissa: perustyyli (musta mekko) pysyy, ajan henki vaikuttaa mekon mallin lisäksi siihen, onko lisäksi puettu huivi fuksiaa vai vaaleanpunaista, voimakasta petroolia vai hempeää minttua.

Jos jotain vaatetta on hankala löytää istuvana, jätän sen kylmästi pukeutumisestani pois. Näin on käynyt kauluspuseroille, jakuille ja osin myös housuille. Reilut neljä vuotta on kulunut, että olisin ostanut kunnollisia housuja. Siis suoria housuja tahi sinisiä/mustia farkkuja. Legginssithän eivät ole housut - ja niitä valkoisia farkkuja olen käyttänyt niin vähän, ettei sitä voida housuiluksi oikein edes sanoa. Hameella pärjää hyvin -26 asteessakin, kun pukee villasukkahousut suoraan iholle ja päälle vielä ylipolven ulottuvat villaiset sukat. Nahkaiset saappaat ja kunnon takki varmistavat lämpöisenä pysymisen. 

Kevään muotilehdet toitottavat nyt niin voimallisesti housujen trendikkyyttä, että niille ei voi olla suomatta ajatusta. Liikkeisiin saapuneet kauden ensimmäiset mallistot vahvistavat tunteen: viimeistään tänä keväänä housut tekevät paluun. Ne tekivät sitä jo viime vuoden aikana. Taakse jää pitkä jakso, jolloin liikkeet ovat pursunneet hameita ja mekkoja. Housut puolestaan ovat olleet vähemmistönä ja ne muutamatkin mallit enemmän farkkua ja jegginssiä kuin suoraa housua. Jostain syystä, tuo mekkojen ylivalta ei ole minua harmittanut lainkaan. :)

Itse asiassa, myös minun tekee nyt  mieli housuja. Ehkä värikkäitä capri-mittaisia kulmahousuja (ystäväni termi housuille, joissa on prässit) käytettäväksi erilaisten neuletakkien kanssa. Tai jopa klassisia kapeita mustia suoria housuja, jotka toimisivat hyvin myös tuon neuletakin kanssa. Mielessä on käynyt myös klassiset bootcut-farkut, mutta niiden suhteen taidan olla auttamattomasti myöhässä... (inspiraatiota housuihin voi hakea vaikkapa Axara Parisin fb-sivuilta :) )

p.s. Valkoiset farkut on jo hamstrattu, korkattukin. Helmenharmaa housukangas hankittu...




Kommentit

Suositut tekstit