Tuunataan mekko

Kuvaa eteisestäni...

Onnistuin petsauspuuhissani tahrimaan yhden mustan mekon. Uusimman vielä, josta kuvia löytyy täältä. Omasta mielestäni en edes käyttänyt sitä missään kriittisessä vaiheessa. Ehkä sotkin itseni keittäessäni teetä vielä, kun öljyvaha oli märkää ja tasojen lähellä ei olisi saanut edes hengittä. Ehkä vain ohikulkiessani helma osui johonkin. Vai levitinkö yhden öljykerroksen tasoille se päälläni? Joka tapauksessa mekko pääsi juuri kolmatta kertaa pesukoneeseen. Välissä se on saanut maistaa niin mineraalitärpättiä, kynsilakan poistoainetta kuin suuren määrän pyykinpesuainetta.

Alan luopua toivosta...
ja miettiä tuunausvaihtoehtoja, ennen kuin koko mekko on pilalla.


Paljettien tai helmien ompeleminen kuvioksi tahran päälle olisi mielestäni paras rangaistus itselleni. Mitäs olin niin huolimaton. Tykkäisin varmasti lopputuloksesta, mutta en tiedä, riittäisikö kärsivällisyyteni. En ole nimittäin käsinompelijana ja kirjo-ompeleiden tekijänä parhaimistoa. Tosin nyt minulla olisi siihen runsaasti aikaa. Valmiit paljetti- tai helminauhat puolestaan ovat trikoolle varmasti liian painavia.

Ompelukoneeni koristeompeleet eivät peitä riittävästi. Pitsiä mietin. Myös trikoonauhasta ommeltuja spiraaleja ja kukkia.

Vai sittenkin leikkaan pois tuhriintuneen palan ja huolittelen mekon paidaksi? Tai yritän löytää yhtä hyvää trikoota ja korvata etuhelmakappaleen uudella? Parin pesukerran jälkeen värieroa ei ehkä huomaisi. Värjäyskin kävi mielessä. Kaapista löytyi pari pussia jotain värijauhetta. Mutta 90 asteessa peseminen kuulostaa siltä, että sen jälkeen mekosta ei olisi mitään jäljellä. Tuskin vahakohdat edes ottaisivat väriä vastaan. Jos ottavat, huolestuisin noiden keittiön tasojen kestävyydestä...

Vai ottaisinko vahapurkin uudelleen esiin ja levittäisin sitä kauttaaltaan mekkoon? :)

En ole koskaan tuunannut tällä tavalla mitään. Mekko on kuitenkin ihana ja aivan liian uusi lattiaräsyksi. Sen pääntie on hyvin imarteleva, joten paitanakin sitä tulisi varmasti käytettyä.

Eli hei kaikki tuunaajat: mitä minun kannattaisi mekolle tehdä? Olisin ideoistanne erittäin iloinen.

(Vahatahra on levittynyt erityisesti oikean reiden kohdalle, hieman puumaiseksi rakenteeksi, joka jatkuu keskeltä helmaa kohden. Mikään yksittäisistä tahroista ei ole kovin suuri, mutta niitä pieniä on sen verran paljon, että jälki näkyy. )

Kommentit

Ilona sanoi…
Voi :(
En ole ainakaan kuullut mitään kikkoja, millä vanhaa lakka/öljytahraa saisi kunnolla pois.

Ja jos iselläni olisi ko. ongelma, mekossa josta pidän paljon, niin varmaan yrittäisin peittää jälkeä mieluummin kuin leikkaisin helman pois.
Maarit sanoi…
Ilona:
Taidan päätyä samaan. Yritän peittää sitä jollakin tai sitten käytän kotimekkona ja toivon, että tahra pesuissa vähitellen kuluisi pois.... Mutta onni onnettomuudessa: voin hyvillä mielin mennä ostamaan toisen mustan mekon.;)
Anonyymi sanoi…
Mulle tuli mieleen tosi hasari-idea... En muista mekon leikkauksia enkä helman linjaa, mutta olisiko mahdoton ajatus muuttaa täysin mekon ilmettä? Eli laittaisi helmaan valkoisia pystyraitoja, jotka ovat uumalta kapeat ja levenevät helmaan päin. Ja sopivasti valkoinen osuus tietty peittäisi tahrat... Ja musta satiininauha tms. sinne vyksi, mistä raidat lähtee... Vähän siihen tyyliin kun se sun yks ihanaihana mustavalkoinen neulosmekko, joka sulla oli Toukon ristiäisissä.

No, olipa ainakin idea. Sä tiedät paremmin, toimisko käytännössä... :)

t. Heidi
Maarit sanoi…
Kiitos Heidi vinkistä! Ehkä se vois toimia, vaikka helma on enemmänkin suora kuin A-linjainen. Täytynee mallailla. :)
p.s. miks mä aina unohdan sen musta-valkoisen mekon?

Suositut tekstit