Ihana keittiö


Keittiöstäni on kovaa vauhtia tulossa asuntoni sielu. Uusi laatoitus muutti juuri oikealla tavalla keittiön tunnelmaa. Siitä tuli tyylikäs ja rauhallinen. Sellainen, josta olen vähän haaveillutkin.

Uudet laatat ovat siis Pukkilan mallistosta ja kulkevat Indian Silk -nimellä. Erityisen paljon pidän yksittäisen laatan suuresta koosta ja saumojen olemattomuudesta. Seinät eivät oikein edes näytä laatoitetuilta. Lipaston yläpuolelle asennetut kukkakuviolliset boordilaatat tuovat puolestaan kokonaisuuteen tiettyä särmää.


Keittiössäni viihtymiseni näkee parhaiten halussani kokkailla ja puuhastella. Olen innostunut erilaisista suolaisista piiraista - vaihtelevalla menestyksellä. Olen jo niin tottunut tekemään ruokaa ilman vehnäjauhoa, että sen lisääminen esim. piirakkapohjataikinaan on melkein varmin tapa saada homma epäonnistumaan. Onneksi pohjan voi aina jättää syömättä.


Eilen vietin ystäväni kanssa muodin huipulle -iltaa. Katsoimme ohjelmaa ja kommentoimme kovaan ääneen. Tarjolle loihdin parhaan piiraan, jonka tiedän: savukalajuustokakun. Ohje on löytynyt joskus Gloriasta. Se on hyvin työläs, mutta maku palkitsee vaivannäön täysin.

Savukalajuusto kakku


Pohja:
200g ruisleipää (esim. luomu-jälkiuunileipää) - paahdetaan ja hienonnetaan
75g parmesaaniraastetta
100g voita sulaksi

Täyte:
500g maustamatonta tuorejuustoa
5 keltuaista
Johon lisätään:
500g savulohta
rakuunaa
1 rkl ohratärkkelystä
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
mustapippuria
Lisätään kuullotettuna täytteeseen:
15 cm purjoa pilkottuna
1 punainen chili hienonnettuna
2-3 valkosipulin kynttä
Lopuksi:
2 dl kermaa vaahdotettuna
5 valkuaista vaahdoksi vatkattuna

175 asteisessa uunissa kypsyy n. tunnissa.


Kommentit

Suositut tekstit