sisustelua osa X


Makuuhuoneen laittoa. Vihdoin alkaa näyttää siltä kun pitäisikin. Edelleen "järjesteleminen" on enemmän tavaroiden siirtelemistä nurkasta toiseen toivoen, että jossain vaiheessa ne vain katoavat. Tosin opin, että joskus kannattaisi avata kaapin ovi ja katsoa mitä siellä on. Tänään löytyi yksi tyhjä hylly ja toinenkin lähes tyhjä. Niitä olen kaivannut.

...sängyn päälle sain tehtyä uusia tyynyjä.


...kaapinovet saivat kaipaamansa viimeistelyn uusien vetimien muodossa.



...Lack hylly ilmestyi kuin itsestään seinälle. Jälleen opin, että ne minun täytyy jatkossakin asentaa itse.



...taulukin löysi jonkinlaisen paikan. Tuo taulu oli aiemmin yksi rakkaimmista esineistäni. Nyt se on etsinyt paikkaansa. Enkä ole vieläkään varma. Taulu on vedos Kaj Stenvallin "Kevyesti keskellä päivää"-taulusta. Siinä on ihana tunnelma - ja sanoma: Elämä on ihanaa ja onnellista aikaa, ja on sallittua ottaa joskus kevyesti.

Aina välillä mietin sisustustani Feng Shuin näkökulmasta. Esimerkiksi mietin, voinko laittaa tuota taulua makuunurkkaukseen. Koska se kuvaa yhtä olentoa. Makuuhuoneeni on rikkaus-nurkassa ja ajattelin, että tuo - olla onnellinen ja hyppellä ilosta - on rikkautta. Ko. kulmanhan pitäisi edustaa sitä, mikä minusta on rikkautta tai edustaa rahaa. Eikö ihana vapaa-aika ole parasta, mitä rahalla voi saada? Ehkä myös tekstiilien sävyt ja seinän helmiäispinta menevät tämän ajattelun piikkiin. Mutta makuunurkkaus edustaa aina myös rakkautta. Rakkaus-kulmassa ei pitäisi olla parittomia määriä... Siinä varsinaisessa rakkaus-nurkassa ei olekaan.

Sitä paitsi taulussa on kuvattu vettä ja maata. Punaista löytyy (rakkaus, tuli) ja sinistäkin sopivasti, jota aina makuutilaan suositellaan hyviä unia ja rauhaa tuottamaan.

Tämän pidemmälle en Feng Shuissani pääse. Enkä haluakaan. En halua pajuhuiluja kattoon (eteiseni niitä todennäköisesti tarvitsisi) enkä kristalleja kaikkiin ikkunoihin. Jos joku oikein tenttaisi, miten Feng Shuita toteutan, pidättäytyisin ajatuksessa, jonka tosin olen lukenut ko. ajattelutapaa käsittelevistä kirjoista: "laita esille esineitä, joista pidät." Minähän pidän. Kengistä ja laukuista. Mutta myös avaruudesta, jopa paljaasta seinästä.

Kommentit

Suositut tekstit