omenoita ja marenkia


Piirakkaintoiluni sai tänään jatkoa. Yritin päästä eroon kaikista purkinpohjista. Ja kuin ihmeen kaupalla löytyi ohje, jossa tarvittiin omenoita (niitähän riittää), ranskankermaa ja tuorejuustoa. Näistä aineista syntynyt omenapiirakka oli maistuva. Pohjakaan ei liian kuiva. Oikein hyvä glögin seuraksi...


Alkuperäinen ohje löytyi Ellitin sivuilta. Muokkasin sitä hieman:

Pohja:
125g voita tai leivontamargariinia, pehmeänä
2 dl vehnäjauhoja (puolet grahamia, kokonaisuudessaan laitoin jauhoja enemmän)
0,5 tl leivinjauhetta
125g maustamatonta tuorejuustolevitettä
1 tl kanelia (alkuperäisessä ohjeessa kardemummaa)
täyte:
4 kpl omenaa viipaloituna
50 g voita tai margariinia sulattettuna, johon omenaviipaleet kastetaan
päälle I:
0,5 dl hedelmäsokeria (1 dl sokeria)
3 tl kanelia
päälle II:
2,5 dl ranskankermaa (joista osan korvasin ruokajogurtilla)
2 keltuaista

Tähteeksi jääneistä valkuaisista marenkia vatkatessani ajattelin ystävääni, jonka kanssa viimeksi niitä tein - tätä ennen sen ainoan kerran. Silloin kikatimme ja sähläsimme. Hänen perheessään pitkään jatkunut huoli on vaihtunut suruksi. Toivottavasti se naurun energia voisi nyt siirtyä hänelle voimaksi...

Kommentit

Suositut tekstit