Ongelmaratkaisua

Cv:seen pitäisi kirjoittaa "erityisosaaminen: ongelmaratkaisu". En ole hyvä oman elämän suurten - tai edes keskinkertaisten - ongelmien ratkaisuissa. Mutta sellaisessa ratkaisukeskeisessä tekemisessä. Konkreettisessa keksimisessä, miten jokin juttu saadaan aikaan ja toimimaan. Vähän Strömsöön tavoin, mutta ei kuitenkaan.

Esim. Miten saadaan hopeiset pannat malleille, jos hopealameekangas on kaupasta loppu? Ostetaan sisustustyynyjä, revitään niistä päälliset irti, leikataan sopivan kokoisia suikaleita ja ommellaan sauma kiinni. Mustat kietaisupaidat voi hyvin leikata suoraan mallin päälle. Ja lähes kaiken kengistä nyrkkeilyhanskoihin ja puihin voi maalata. Ihan maalilla tai kenkämaalilla tai spraylla. Vanha ilmoitustaulu puolestaan käy hyvin valkokankaasta, kun on pakko...

Näköjään tämä ongelmaoivallusratkaisu-ajatteluni jatkuu kotonakin. Olen jo väsännyt itselleni ompelupöydän mustaksi vahastusta massiivipuutasosta (jäi sopivasti yli keittiöön ostetusta levystä). Siihen Ikeasta irtojalat ja - vola - näyttää ihan ompelupöydältä.

Kuvittelin seuraavaksi askartelukohteekseni baaripöydän keittiöön. Löysin "täydellisen". BoConceptilta. Mustan ja jotenkin uuden näköisen. Se on tilaan 10 cm liian leveä. Ei mahtuisi tuolit, eivätkä istujatkaan. Siihen nähden mikään ei ole näyttänyt riittävän hyvältä. Eilen kävin huonekalukaupoissa taas kiertelemässä ja löysin hyvin edulliseen poistohintaan baaripöytiä, joissa oli hyvännäköinen jalka. Ajattelin käyttää siitä vain jalan ja mennä jälleen Bauhausin massiivipuutaso-osastolle vierailulle.

...kunnes tänään avasin laatikon ja kokosin tuon ostamani pöydän. Luulen, että se saa toistaiseksi osan keittiön arjessani. En osannut kuvitella tilaan pyöreää pöytää. Mutta sopiikin loistavasti ja raikastaa kokonaisuutta hyvin. Kun laatatkin tulevat olemaan tumman ruskeat, ehkä
musta pöytä olisi korostunut liikaa.
Jotkut mustat tuolit sopisivat kuitenkin...


Kuva www.pukkila.com - Indian silk

Huonekaluostoksilla mielestäni parasta on todellisten löytöjen tekeminen: edullisesti hyvää ja muunneltavissa olevaa. Kunpa vain muistaisin myöhemmin tuon ideani pöydän kannen vaihtamisesta. Sitten, jos tuo pöytä alkaa kyllästyttää. Tiedän, että se päivä tulee.

Kommentit

Suositut tekstit