Retki

Olen lähdössä maalle, Vihtiin, yökylään. Leiditkin kaipaavat joskus pois kaupungin pölystä ja melusta. Tämä pieni retki tulee kyllä tarpeeseen. Ehkä se onnistuu myös tyydyttämään koko ajan yltyvää matkakuumettani. Ainakin ajattelin tehdä kaiken oikean retken tavoin. Käyn hankkimassa eväät ja pakkaan kirjan bussilukemiseksi.

Ihana nähdä pitkästä aikaa hyvää ystävääni. Sen lisäksi minusta tuntuu hyvältä mennä, koska tiedän olevani myös hyödyksi. Perheessä on kaksi 11 kk ikäistä tyttöä, kaksoset. Vaikka tiedän, että kaikissa pienten lasten perheissä ylimääräinen syli on tervetullut, kaksosperheessä jotenkin sen tuntee erityisesti. Kunhan ujosteluista - puolin ja toisin - päästään, ehkä ehdimme hieman leikkiä ja touhuta ja sallimme siten perheen äidille ja isälle pienen lepohetken vaikka ihan kahdestaan.

Tytöille ajattelin viedä kirjan, Pupu Tupunan. Rakastin sitä hahmoa itse pienenä. Tarkoitus on myös vihdoin löytäää ne kaksi vaaleanpunaista gerberaa tyttöjen syntymän kunniaksi: joka kerta kun olemme sitten toukokuun nähneet, kukkakauppa on ollut kiinni. Ja kun tytöt illalla nukkuvat - (huomaa, että minulla ei ole lapsia, koska oletan nukkumaan menon olevan hyvinkin yksinkertaista ja itsestäänselvää) - taidamme skoolata Lindauerilla, uusi-seelantilaisella kuohuviinillä. Perheen äiti on joskus todennut: "Mieheni on opettanut minua juomaan kuohuviiniä. Maarit on opettanut, kuinka juoda sitä riittävästi."

Ehkä huomenna, kun tulen takaisin, puhelimeni ilmoittaa pienen vaaleanpunaisen kamerani tulleen postiin. Olisi ollut kiva saada se mukaan. Ensi kerralla...

p.s. Huomasin, että viljelen sanaa 'ihanaa' kirjoituksissani. Kaikki tuntuu olevan ihanaa. Olisiko se merkki jostain - että uusi alku olisi oikeasti alkamassa? Olen iloinen "ihanastani". On se parempi kuitenkin kuin "kauheaa", Ehkä.


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Minä olen kaipaillut ehkä-sanaa, se ei ole vilissyt! ;) Ihanaa on loistava sana. Parilla kaverillani on tapana viljellä sanaa "mahtavaa!!" joka väliin, se on myös jotenkin mieltäylentävä tapa! :) Rentouttavaa reissua, nauti!!
-Heidi

Suositut tekstit