kesämekko


Tein eilen mekon. Olkoon se kauppakirjan kirjoittamis-, oikein potentiaalisen uuden asunnon katsomis-, tärkeiden pankkiasioiden hoitamis- ja jos vielä sais kesäfiiliksen päälle -mekko. :)

Tällaisesta tekemisestä tykkään: kankaat eivät vaadi kommenrvenkkejä ja tulosta syntyy nopeasti. Tällä kertaa käytin kaavoja. Kannattaisi varmaan jatkossakin, ainakin silloin, kun tekee itselleen. Vaikka joutuisinkin mallia jälkikäteen muokkaamaan. Paksuun, hyvälaatuiseen puuvillaan oli helppo tehdä muutoksia, vaikka mekko oli sovituksen aikana itseni päällä. Valuvat silkit ovat ihan toista...

Kerrankin tuntui siltä, että mekossa on todella vain muutama sauma - ovat melkein suoriakin - vetoketju ja alavara. Eikä kiinteää vuoriakaan tarvita, kun kyse on kesämekosta! Menettäisi mekko vain ne puuvillan hyvät ominaisuudet ihan turhaan. Jos alusmekkoa kaipaan, voin pukea alle jonkun irtonaisista...

Enkä voi olla hehkuttamatta jälleen sitä, kuinka hyvä kangas on hyvä kangas. Pitäisi vain itsekin muistaa, kun hankkii milloin mistäkin kilokorista kangasta. Tämän hankin pari vuotta sitten Villisilkistä. On odottanut inspiraatiota - ja mielikuvaa mallista. Hieman A-linjaisena, mutta vyötäröltä ja rintojen kohdalta istutettuna toimii hyvin. Nirunaruolkaimia hieman leventäen malliin tuli aimo annos ryhdikkyyttä, mutta ei liikaa peittävyyttä.

Palauta mekko minuun vielä kesäfiilis, oi palauta! :)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihana mekko!!! Mä oon niiiiin kadehtia sun taidosta tehdä noita ihanuuksia!!!
Heidi
Maarit sanoi…
Kiitos Heidi. Kivasta kankaasta tekee helposti ihmeitä. Luulen, että et ole niin kade tästä kaaoksesta, joka aina mun luovuuspuuskia seuraa... :)

Suositut tekstit