Kaupungissa taas


Kesäreissu takana. Viihdyin - omaksi yllätyksekseni myös - yllättävän kauan. Mutta kun on saanut mökkeilystä riittävästi, sitten varmaan on riittävästi. Tuntui hyvältä tulla takaisin kaupunkiin. Ensimmäinen ajatukseni oli ihmetykseni siitä, kuinka valoisaa täällä kämpässäni onkaan...

ennen...

Mökillä minua viihdyttivät pienet projektini. Löysin mökin vajasta yksinäisen tuolin, joka kaipasi kunnostusta. Paljastui, että se oli Aalto-tuoli jostain 50-luvulta. Niitä suhteellisen alkuperäisiä. Äidilleni koululaistuoliksi hankittu. Otin projektikseni kunnostaa sen jonkinlaiseksi taideteokseksi. Niin hyvä hioaja en koe olevani, että tuolin olisi voinut vain lakata. Parempi oli antaa sille kunnon maalikuori.

...jälkeen.


Välillä minusta tuntui, että elin jonkinlaisessa zoossa. Linnunpesät mitä merkillisimmissä paikoissa pitivät varpaillaan. En halunnut niitä kuitenkaan häiritä pesäpuuhissaan. Eräskin yö heräsin pieniin askeliin ja siihen, että joku raapi oveani. Pienen pieni orava, joka oli tipahtanut pesästään. Surullista, kun en pystynyt häntä auttamaan eikä hänen kiipeilytaitonsa riittänyt vielä takaisin kipuamiseen.

Harmaasiepon poikaset olivat kuoriutuneet ja opettelivat ruokailun ihmeellistä maailmaa. Edelleen pesä oli mökin kuistilla...


Taakse jäivät luontoihmeet, raikas ilma, yllättävänkin lämpöiset uimavedet ja Itä-Suomen iloisuus. Varsinaisesti en ehtinyt täältä kaupungista kaivata vielä mitään. Mutta tuntuvathan suihku, sähkövalot ja tietokone aika kivalta taas pienen tauon jälkeen. Tietokonetta kaipasin kaikkein vähiten. Osaisinkohan olla jonkin aikaa päivästä ilman sitä, vaikka tässä vieressäni olisikin?

Kommentit

Ava sanoi…
Oih tuo oravainen. Sydän sulahti tuolle ilmeelle välittömästi. Voi häntä pientä karvakasaa, toivottavasti ihme tuli ja otus selvisi hengissä.
Maarit sanoi…
Ava: Valitettavasti ei. :( Yritti liian monta kertaa pesälleen, mätkähti aina alas kesken matkan. Tuli haava nenään ja lopulta voimat ehtyivät. En onneksi ollut näkemässä. Kovin haki turvaa sen yhden aamun ja päästi yllättävän lähelle. Yritin antaa sille kävyn ruuaksi, mutta eihän se vielä tiennyt että se oli ruokaa. Vai syövätkö oravat käpyjä vain saduissa?
Anonyymi sanoi…
Voi pientä, olisiko ollut vielä emon maidolla... Ihania kuvia! Tuolista tuli hieno!! Miten sait noin säntilliset kuviot? Kiva kun piipahdit meidänkin ilona!
Heidi
Maarit sanoi…
Heidi: Kiitos. :) Oli kiva käydä teidän luona. Tuolia maalatessa käytin ensin pahvisia sapluunoita. Lopulta kuitenkin "viimeistelin" ihan vapaalla kädellä. Tärpättiin kastettu paperi toisessa kädessä, jolla virheet sai korjattua. Oikeassa elämässä (ei kameran linssin läpi) näkyy tarkemmin, että ovat käsin maalattuja nuo viirut. Mutta ehkä ne saavat siltä näyttääkin...

Pieni oravainen olisi kyllä tarvinnut vielä emoa... oli kyllä suloinen raapiessaan ovea kuin kissa ja katsellessaan minua kynnysmatolta, kun oven aukaisin. :/ Pesänsä oli aitan välikatossa. Monena yönä tuon jälkeen kuulin emon tipsutukset. Oli varmaan huolissaan. Toivottavasti sillä oli turvassa toinen poikanen.

Suositut tekstit