mökkeilyä ja asuntoshoppailua


Ex tempore -jutut ovat aivan parhaita. Joskus vain välttämättömiä.

Kuten päättää lähteä mökille kaksi tuntia ennen junan pillin vihellystä. Niin tein viikko sitten. Saatuani kauppakirjan allekirjoitettua. Mitä kaupungissakaan olisin tehnyt? Pakkaillut ja miettinyt pääni puhki, että mistä uusi asunto...

Kaipasin niin laiturinnokkaan. Halusin vielä kerran upottaa jalkani viileään veteen laiturilta. Ja juosta uimaan saunasta. Mökkeily mustikoineen, auringonlaskuineen ja metsän tuoksuineen teki hyvää. Ainakin se auttoi tekemään yhden tärkeän päätöksen.


Onneksi on faksit ja meilit. Tarjouksen asunnosta, jota kävin vasta viikko sitten katsomassa, faksasin kirkolla käydessäni ja se meni läpi. Eli minulla on nyt uusi asunto. Pääsen vielä muuttamaan heti elokuussa. Ei tarvitse etsiä väliaikaista asuntoa. Mikä helpotus!!! Kumpa tästä tulisi minulle koti...

Joku sanoisi, että kylläpä kovin vähän aikaa etsin ja katselin. Ehkä niin. Mutta ajattelen, että melkein asunnosta kuin asunnosta saa kivan, kunhan se on kivalla paikalla. Ympäristöään ei voi muuttaa, mutta asunnon sisustusta hyvinkin.

Mökille oli rantautunut monen monta sisustuslehtiä eri vuosilta. Ne olivat viikonlopun kovassa käytössä. Sen minkä mustikoiden siivoukselta ehdin.


Kanttarellimetsään tuli tietysti mentyä ilman koria. Onneksi oli helmaa, millä kantaa...

Kommentit

L sanoi…
Kiva jos asunto löytyy nopeasti. On todella tärkeää, että asunnon sijainti ja ympäristö miellyttää. Meillä puolestaan uuden asunnon etsimiseen on mennyt tuhottoman pitkä aika ja voisi jo melkein sanoa, että työstä käy asunnon etsiminen. Kyllä sen vaan sitten tietää, kun se oikea asunto sattuu kohdalle.
Maarit sanoi…
Leena: tuota minäkin pelkäsin, että en löydä millään uutta... Mutta ehkä tämän piti mennä näin. Onnea ja voimia asunnon etsimiseen, kyllä se vielä löytyy ja tuntuu varmasti kaiken vaivan arvoiselta!
Joola sanoi…
Onnea! Olenkin täällä jo monta päivää odotellut, että pääsen tänne hehkuttamaan ja iloitsemaan uudesta kodistasi! Minun mielestä kotisi vaikuttaa oivalta valinnalta, vaikka olen nähnyt sen vain ulkoa. Hyvät "feng shuit" jo heti matkalla. Ihana puistotie, jonka varrella suuren autotien ääni hälvenee ja parahiksi vaikenee kotioven nurkilla. Kun tulemme vierailulle, edessä on täydellinen leikkipuisto. On testattu jo se. Ja kävelty muutenkin kulmilla ja todettu, että uuden kotisi kulma on mitä mainioin alueella.

Että ihanaa. Voimia pakkailuun ja muuhun säätöön. Tulen mielelläni avuksi, jos jotenkin voin.

Palataan!
Maarit sanoi…
Kiitos Joola. "Feng Shuin" näkökulmasta en olekaan vielä ehtinyt uutta kotia ajatella. Ainakaan ei pitäisi olla mitään, miksi energia pääsisi heti oven avauksen jälkeen karkaamaan tai muuten vain pahoille teille. :)
Ehkä eniten ihastuin siihen metsäpolkuun. Vaikka pahaa pelkään, että räntäsateen yllättäessä vierestä lähtevä bussi saa minut matkustajakseen. Ja se leikkipuisto. Myönnän miettineeni mahdollisia pikkuvieraitani sitä katsellessani. Se on toinen niistä puistoista, johon mummin kanssa käveltiin. Hassua, että muistan nuo puistot, mutta puistoreissut kotona eivät ole niin kirkkaana mielessä.

Olen innoissani, en millään malttaisi. Ja apua mielelläni pyydän, kun tarvitsen. Voi olla, että ihan piankin lähetän kyselyä kierrättämisestä, että mihin mikäkin... :)

Suositut tekstit