leidi lähtee landelle

Minulle tulee pakollinen tauko kirjoittelusta. Tuskin pohdiskelusta. Leidi lähtee landelle mökkeilemään toistaiseksi määräämättömäksi ajaksi. Tulee kyllä tarpeeseen. Niin tuntuvat taas seinät ahtailta.



Matkamekoksi valmistui kuin valmistuikin kelta-lila "juhannusmekko". Vähän täytyy viimeistellä, kunhan palailen. Ei meinaa millään onnistua itselleni väsäämät vaatteet haluamallani tavalla. Ehkä sitten, jos taas kaksi kuukautta käyttäisi aikaa ja jokaista pientä mutkaa suoristelisi. Nyt saa kelvata noin.

Kun ompelen muille, vaatteet tuntuvat vain syntyvän ilman suuren suurta stressiä. Itselleni tehdessä jännitän erityisesti rinnanympärystä. Pitäisi ehkä siirtyä jälleen kaavojen käyttäjäksi ja jättää taitavammille nuo "suoraan nuken päälle" -muotoilut. Onnistumiseen saattaisi positiivisesti vaikuttaa myös, jos....
  • minulla olisi yhden magneettineulatyynyn sijaan 3-4 neulatyynyä. Mieluiten kirkuvan punaisia. Silloin minulla ei menisi niin tuhottomasti aina aikaa etsiessäni nuppineuloja.
  • ratkojia ainakin 10 kpl! Neulatyynyn tavoin ne ovat myös aina hukassa. Olen omistanut jo 14 vuotta samat kaksi ratkojaa. Aina ovat jostain nurkasta löytyneet
  • saksia olisi joka pöydän kulmalla ja lattiallakin. Langan pätkät tulisi napattua aina heti pois ja saumanvarat siistittyä - ehkä.
  • robotti-imuri pyörisi koko ajan lattialla. Miten en ole aiemmin tullut ajatelleeksikaan. Sen pohjaan asentaisin pienen magneettilevyn, johon nuppineulat kerääntyisivät.
  • opettelisin ompelemaan muuten kuin "pakko saada jo heti huomenna päälle" -fiiliksellä
  • pitäisin ommellessa edes lakisääteiset kahvitauot

Mökille olen varannut ainakin yhden projektin: aitanpuoliskoni korituolien tyynyjen päällisten vaihtaminen. Ovat aika hirvitykset nuo alkuperäiset, mutta niin ovat menneet... Nytkin enemmän itse tekeminen, projekti, kannustaa kuin varsinaisesti ulkonäölliset seikat. Kiva jos kuitenkin lopputulos näyttää hyvältä. :)

Mitä luulette, vaihtuukohan aitan tunnelma hieman kankaiden vaihdon myötä...? :)


Muita tulevan viikon projektejani voisi olla pellavapellon paikasta päättäminen ja sen muokkaus ensi kesää varten. Luulen, että tänä vuonna en enää saisi edes orasta aikaiseksi. Vähän myös mietin yhden pirttipöydän kunnostusta ja maalausta. Siiihen tarvitsisin kyllä vähän makutuomarointia aitanpuoliskoa useimmiten asuttavilta. Voisi tehdä vaikka sinisen ja maalata siihen isoja kukkia tai autoja tai erivärisiä ympyröitä tai....

Mukavaa viikkoa (tai ehkä pidempääkin aikaa) kaikille! :)





Kommentit

Suositut tekstit