Toppitestin alkusoitto

Käynnistän täten toppitestin. Tavoitteena on tämän kesän aikana selvittää ainakin itselleni, minkä merkin toppi/t-paita on oikeasti hinta-laatu-suhteeltaan paras. Että kannattaako maksaa hieman enemmän vai sittenkin vähemmän. Tiedän jo nyt, ettei tästä tule täysin tasa-arvoinen testi. Jo siksi, että tiedän käyttäväni mustia toppeja paljon enemmän kuin valkoisia, mutta en millään viitsi ostaa neljää uutta mustaa toppia, kun vanhatkin vielä olevat käyttökelpoisia...

Topit vas: H&M, Oui, Vila, Esprit

Ongelmana on se, että eri värisiin toppeihin liittyy erilaista kulahtamista. Vaaleat harmaantuvat/kellertyvät, kun taas mustat menettävät värinsä. Toisia tulen pesemään huomattavasti useammin kuin toisia. Myös olkaimien leveys vaikuttaa käyttöaktiivisuuteen ja -tarkoitukseen. Sen verran vanha minustakin on tullut, että ihan nirunarutopissa en haluaisi ympäriinsä kulkea...  Ehkä se, jos jotain toppia käyttää enemmän kuin toista on jo jollain asteikolla merkki siitä, että se tuntuu/näyttää/on vain parempi. Ongelmia arvoinnissa siis riittää. Mutta yritetään. Tervetuloa mukaan kommentoimaan!

Mukaan testiin pääsevät:

Espritin musta toppi - tarjoushinta 9,95 € (norm. 12,95 €)
96 % viskoosia, 4 % elastaania

Ensituntuma: mukavan pehmeä, ohut mutta napakka näin uutena. Voisin ajatella myös alustoppina toisen trikoopaidan alle, ei liian paksu. Ehkä ei rypisty päällä ollessaan...

Oui:n luonnonvaalea tank-toppi - hinta Dotsissa 29,95 €
 92 % viskoosia, 8 % elastaania

Ensituntuma: pehmeä ja ohut, laadukkaantuntuinen, vai johtuuko se assosiaatiosta hintaan/brandiin? Heti mietin, olisiko pitänyt ottaa vieläkin pienempi, koska ei niin napakka kuin tuo Esprit... Mitenköhän saisimme sellaisia valkoisia toppeja, joista ei näy läpi, olisivat silti ohuita ja eivät rypistyisi? Toiveajattelua? Erityisplussa siististä kaula-aukon ja hihansuiden viimeistelystä.

Vilan musta pitkä tank-toppi - hinta 16,95 €
48 % puuvilla, 48% modal (viskoosin kaltainen kuitu), 4 % elastaani.

Ensituntuma: Odotukseni ovat korkealla, sillä aiemmat kokemukseni Vilan pitkistä t-paidoista ovat olleet erittäin positiiviset. Ei esim. istumapusseja jää, vaikka käyttäisi paitaa pidempäänkin. Nyt hankkimani toppi on samaa materiaalia. Kokemukseeni tukeutuen uskalsin ostaa yhden pienemmän. Napakka ja mukavan tuntuinen. Sopivan ohut. Plussaa siististä pääntiestä. Pitkänä sopii myös tunikoiden alle/pitkien neuletakkien kanssa käytettäväksi. Hieman mietityttää värien kestävyys - jotenkin musta ei tunnu niin mustalta.

H&M:n musta spagettiolkain-toppi - hinta 4,95 € 
95 % puuvillaa, 5 % elastaania - hieman normaalia pidempi malli

Ensituntuma: olkaimet  ja dekolteen reuna tuntuvat kiristäviltä, vaikka muuten topeista selvästi löysin heti alkuunsa. Kuten myös vähemmän "väririkas": musta näyttää heti haalistuneemmalta kuin muissa topeissa. Aiempien kokemuksieni mukaan H&M.n topit kuitenkin toimivat ja tämä on selvästi ohuempi (=mukavampi käyttää myös muiden puseroiden ja neuleiden alla) kuin aiemmat omistamani versiot. Pitkänä versiona olisi voinut olla vielä pidempi, nyt päättyy ikävästi lantion leveimpään kohtaan.

Jätän tietoisesti ulkopuolelle esim. Filippa K:n ja Marc O'Polon topit tiedostaen, että se vääristää lopputulosta. Etenkin Filippa K:lla on oma maineensa. Jos budjettini olisi sallinut, olisin sen sijaan halunnut testata Max Mara Weekendin perus-t-paitaa (n. 50 €), joka vaikuttaa erittäin hyvältä - myös kaula-aukon muodon suhteen sekä Ril'sin t-paitoja (n.30-40 €), joita saa usein monissa eri värissä. Näillä kuitenkin mennään.

Topit vas.: Esprit, H&M, H&M

Näihin samoihin aikoihin olen ostanut myös Espritin topin vaaleanpunaisena, H&M:n topin turkoosina sekä samaiselta taholta vaaleanpunaisen/rosan t-paidan, joka on hieman ohuempaa materiaalia. Vaikka nämä eivät olekaan varsinaisesti mukana testissä, aion seurata myös niiden käyttäytymistä käytössäni.

Saas nähdä, miten käy...

p.s. jostain syystä illaksi päälle valikoitui Espritin musta toppi. Jokin siinä veti puoleensa - intuitioon verrattavissa oleva ensivaikutelma?

Kommentit

Anni sanoi…
Mulla on itellä monessa värissä noita Espritin viskoositoppeja ja tykkään niistä tosi paljon. Vanhimmat taitaa olla jostain kolmen vuoden takaa ja ne on yhä melkein yhtä laadukkaita kuin uudet.Eivätkä oo venyneet yhtään! Tykkään pitää just jonkun toisen paidan alla, ja jopa munkin selälle ne on tarpeeksi pitkiä malleja. Niin ja tämä ei ollut maksettu mainospuhe ;)
Maarit sanoi…
Tämä viskoosipohjainen tuntuu hyvältä. Harmi, että t-paidoissa Esprit käyttää puuvillaa pohjamateriaalina. Muuten voisin heti kuvitella niiden olevan loistavia hinta-laatu-suhteeltaan...
Anni sanoi…
niin, sanopa muuta. ja ne t-paidat on vielä tosi paksuja ja tylsän mallisia. edc:llä on välillä jotain ok perus t-paitoja.

Suositut tekstit