Tuunaukseen hurahtanut lady

Joskus kauan kauan sitten mietin yhden remonttihommissa pilalle menneen mekon tuunausta. Silloin olin kovinkin sormi suussa ja ihmeissäni. Mekolle en ole vieläkään tehnyt mitään. Sen sijaan käytän sitä mökkimekkona. On luksusta pukea mökkiolosuhteissa kivannäköinen - vaikkakin tuhriintunut - mekko päälle. :)


Sittemmin on tapahtunut jotain: tuunaus on nykyään niin mun juttu! Kaikki lähti siitä, että jossain vaiheessa hoksasin, että monet asiakkaideni vaatekaapeista löytyvistä vanhoista mekoista ja jakuista ovat käyttökelpoisia, jos niitä hieman muokkaa. Eikä vain hihan, lahkeen tai helman pituutta vaan myös muuntaen koko vaatteen perusolemusta. Alkuperäistä kuitenkin kunnioittaen.

Useimmat tuunaukset menevät ihan korjausompeluiden piikkiin. Vaatteista tulee sen myötä istuvampia ja vartaloa paremmin imartelevia. Tosin jo pienikin muokkaus, kuten hihan lyhennys ja sen rypyttäminen pitkittäissuunnassa kuminauhan avulla, voi muuttaa vaatteen ilmettä oleellisesti.

Viimepäivät ovat kuluneet parin mekon parissa. Tuo turkoosi ensimmäisessä kuvassa oli alunperin normaali, hihaton kotelomekko. Ongelmana oli, ettei mekko istunut kaula-aukon osalta. Huomasin, että se oli kaavoitettu väärin, joten istuvuuteen ei voinut vaikuttaa. Koska mekko olisi jäänyt käyttämättä tuon istumattomuuden vuoksi, oli parempi tehdä mekon yläosasta täysin uudenlainen. Tuunaus oli helppo toteuttaa, koska materiaalina oli thai-silkki - ja myös sen takia se kannatti: mekko saa uuden elämän kuitenkin edelleen vanhalla tarinalla varustettuna.


Tuo toinen on materiaaliltaan joustavaa pitsiä. Mekko oli alunperin pitkähihainen, pienellä o-kaula-aukolla varustettu ja pituudeltaan pohkeen puoleenväliin ulottuva. Päätimme ensin avartaa kaula-aukkoa. Siinä voi tulla ongelmaksi se, että reuna ei istu vaan alkaa lerpattaa. Siksi ompelin reunaan ohuen kuminauhan, joka rypyttää sen kauniisti sekä huolehtii siitä, että kaula-aukko ei pääse venymään. Kaikkien tehtyjen muutosten - kaula-aukon muutos, helman lyhennys, hihojen lyhennys, olkatoppausten poisto  - tavoitteena oli tehdä mekosta imartelevampi. Samalla kuitenkin mekon ilme muuttui oleellisesti. Siitä tuli naisellisempi - ja tähän aikaan paremmin sopiva. Trendikäs jopa.Seuraava tuunauskohteeni  on oma ihana silkkipellavamekkoni. Silkkihän syö itseään - varsinkin, jos siihen on jäänyt tahra (hyvä muistutus myös itselleni). Yläosaan on tullut reikä, jonka peittäminen näyttäisi vain tökeröltä. Niinpä olen ajatellut tehdä helmaosiosta puolihameen. Lopputuloksesta kuvia myöhemmin.

Samaan aikaan yritän taas opetella ottamaan kuvia myös ennen - ei vain jälkeen....

Kommentit

Suositut tekstit