Vaateostosten helppoudesta

Miten helpolla miehet pääseekään tässä pukeutumisasiassa! Elämä ei ole reilu.... Viime päivinä olen nimittäin katsellut miesten vaateosastoja "sillä silmällä". Ja myönnettävä se on, että suurimman tavaratalomme miesten ja naisten vaateosastot ovat suhteellisesti ajateltuina kuin eri puista veistettyjä. Miesten osaston hyväksi! Jo vain käytävän vierustoja kulkien ja ohimennen tarjontaa katsoen näkee paljon tyylikästä, mutta rentoa, hyvällä hinta-laatu-suhteella varustettua vaatetta, joka on vielä kaikenlisäksi trendikästä. 

"Kierroksen" aloittaa housuosasto, johon on poimittu lajitelma housuja, josta varmasti jokainen löytää omansa. Jos haluaa. Mukana on myös niitä housuja, joita myöhemmin löytää eri merkkien shopeista. Ei siis välttämättä tarvitse tietää omaa merkkiään tai malliaan. Löydät housut, joka tapauksessa. Helppoa. Päätepisteenä on se osasto, jota naisille niin kaipaisin: neuleita eri väreissä ja malleissa, vierivieressä, "hyllytolkulla".

Toki tarjonta keskittyy sellaisiin vaatteisiin, jotka on suunnattu vielä melko nuorekkaasta linjasta innostuville  miehille. Streetwearia, hyvinhyvin kapeita linjoja, brittipop-tyyliä. Ymmärrän sen: 25-40-vuotiaiden keskuudesta löytyy varmasti se vaatteista kiinnostunein miesporukka.  Aikuinen mies, joka haluaisi laadukasta ja "nuorekastakin", mutta ei enää mene slimslimfit-paitoihin tai pillifarkkuihin (tai ei koe niitä enää omakseen).... Hänellä on edelleen haastetta edessään.

Myös, jos haluaa jotain todella erikoista, niin vaikeaahan se on. Mutta miehillä erikoisuus syntyy väreistä ja leikkauksista. Solmiosta ja taskuliinasta. Rohkeimmilla ehkä jopa sukista. Valitettavasti ei ole keksitty mitään pikkutakin, kauluspaidan, t-paidan, neuleen ja housujen lisäksi. 

Mutta silti. Leikittelin ajatuksella, että jos ottaisi vaikka vain joka viidennen vaatteen käytävien varrelta. Jo muodostuisi melko hyvä garderoobi. Ja lopuksi hakisi peruskauluspaidat ja -neuleet sieltä alakerroksesta. Täydentämään ja tasapainottamaan, jopa koristelemaan. 

Tämän kaiken helppouden keskellä vain ihmettelen, miksen näe sitä samaa katukuvassamme kuin miesten vaateosastoilla ja -kaupoissa.... Koska vaatteiden ostamisen vaikeudesta se ei voi olla kiinni. Kun tuntuu, että ne vaatteet, joita näen kaduilla ja toreilla, niiden löytäminen se vasta on vaivalloista ja vaikeaa. Täytyy olla jopa lahjakas etsijä, jotta niitä löytää. On ohitettava se ensimmäinen rekki, jopa hylly. Ummistettava silmät väreiltä.

Ja tähän kaikkeen vielä lisäksi pienten shoppien ja putiikkien tarjonta yhdistettynä palveluun ja kaikkeen...Huokaus.

Miksi minä moista mietin? Olisihan se toki ladysta kiva nähdä tyylikkäitä miehiä kaikkialla ja jokapaikassa. ;)

Kommentit

Suositut tekstit