Luovuuden puuskassa


Rakastan olla luova.

Tai ehkä luova on väärä sana. Toimeenpaneva? Ideat näkyväksi tekevä! Sellainen, joka nousee heti sohvalta ja alkaa toimia, kun idea tulee mieleen. Ja jonka päässä syntyy uusia ideoita jo ennen kuin edellinen on viety loppuun. Ensimmäisen valmistumista sopivasti kiirehtii, jotta toista voi pian aloittaa. Yöt nukkuu hyvin, koska kaikki polttoaine on armollisella tavalla kulutettu päivän aikana loppuun. Paitsi silloin, kun idea syntyykin viime hetkellä ja sen toteutuskeino jää pyörimään mieleen. Kuten viime yönä mietin, miten tänään syntyviin valkoisiin shortseihin saisin ujutettua jonkin jännän kullanvärisen jujun. Nappeina tai vetoketjuina. Ei malta nukahtaa, vaikka tietää sen olevan nopein keino siirtyä aamuun ja toteutukseen.

Ja kuinka kaikki tapahtuu puhtaasti innosta, ei huolesta. Ei pakosta tai stressistä. Siitä yksinkertaisesta syystä, että ideoita pursuaa mielen sopukoista ja ne kaikki tuntuvat hyviltä, toteutuskelpoisilta. Joidenkin kanssa malttaa hetken, jotta ne saavat jalostua. Toisten kanssa toivoisi voivansa jo hehkuttaa maailmalle: katsokaa, mitä sain aikaa!Tätä on kuulkaa odotettu. N A U T I N!

Mikä parasta, en sunnuntaina välttämättä vielä tiedä, mille elämän osa-alueelle seuraavan viikon luovuus- tai toimeliaisuuspuuska kohdistuu. Itseäkin jännittää, kun miettii, mitäköhän seuraavaksi mieli tuottaa ja minkä kanavan se valitsee välittäjäkseen. Vieläkö ommellaan vai käännytäänkö jo jonkin toisen laitteen puoleen. Nettisivut pitäisi ainakin uusia, yritän vaivihkaa mielelleni vihjata. Voisiko ne olla seuraava kohde?

Joku miettisi maanisuutta. Toinen flowta. Itse mietin, kuinka suuri onnellisuuden lähde on, kun saa toteuttaa itseään ja tehdä niitä asioita, joista ilo syntyy. Ettei tarvitse odottaa toteutukselle sopivaa aikaa. Pyytää keneltäkään lupaa. Ottaa vain kankaan käteen ja ompelee, avaa tietokoneen ja kirjoittaa, kameran käteen ja kuvaa. Pohtimatta sitä, riittääkö huomisellekin mietittävää. Murehtimatta etukäteen sitä, milloin tämä kaikki loppuu, koska on niin suuri tahto elää ja kokea tämä juuri nyt.

Jos tämä on sitä kuuluisaa elämän virtaa, niin kiitos, pidetään tilaus jatkuvana... :)

Kommentit

Suositut tekstit