Hei sinä, 20-vuotias minä

"Rakas 20-vuotias minä,

Terveisiä täältä, 19 eletyn ja koetun vuoden päästä. Olet niin kaunis ja viaton. Uhoa ja naiiviutta täynnä. Ja sinulla on kiire, niin kiire. Oppia ja päästä johonkin. Haluaisit niin olla aikuinen, mutta et tiedä, mitä kaikkea menetät ryhtymällä sellaiseksi. Ja tiedätkö, elämä avaa ovia vain siinä järjestyksessä kuin sen pitääkin. Siispä sinulla on aikaa elää ja kokea. Joten malta hetki, jos toinen.

Tulet kokemaan paljon. Surua ja iloa. Asioita, joita et koskaan haluaisi kokea. Ja niitä toisia. Sinulla on vahva tahto. Sen kanssa kannattaa olla varovainen. Hyvin usein nimittäin saat tahtomasi. Silloinkin kun et sitä ehkä oikeasti halua. Sinun olisi hyvä heti opetella erottamaan se, mitä tahdot siksi, että sinun kuuluu tahtoa siitä, mitä tahdot oikeasti. Sydämesi kertoo sen, jos vain kuuntelet. Tai oikeastaan mielesi. Se on se lämmin tunne, joka leviää kehoosi, kun ajattelet jotain sinulle aidosti tärkeää. Joskus se melkein pakahduttaa. Se on ihan ok. Opettele nauttimaan siitä.

Ajattelet, että ulkoiset seikat kertovat menestyksestäsi ja hamuat niitä siksi. Vasta myöhemmin opit, että menestys on täysin riippuvaista omista arvoistasi ja siitä, miten menestyksen määrittelet. Opit vähitellen ymmärtämään, että kaikki tapahtuu vain tässä ja nyt. Voi kun oppisit sen ennen kuin on liian myöhäistä. Kerron sinulle salaisuuden: sen sitkun jälkeen tulee vain uusi sitkun. Onni löytyy paljon lähempää ja se on löydettävissä helpommalla, jos vain pysähdyt ja kuuntelet - itseäsi.

Opit helposti. Kuluttajien käyttäytymisestä, ilmiöistä, maailman tilasta, liiketaloudesta, siksakista. Ja ainoa asia, minkä toivoisin sinun oppivan hyvin on rakkaus. Että osaisit rakastaa ja antaisit muiden antaa sinulle rakkautta. Etkä vain romanttisessa mielessä vaan muutenkin. Ja siinä samalla ymmärtäisit, että työn ja uran merkitys elämässä on vain n. 1/6. Jos kerran haluat sen numeroina. Ne vievät ajastasi kaiken, minkä niille annat. Mutta ne eivät täytä eivätkä määrittele sinusta senkään vertaa.

Olet herkkä. Sinulla tulee olemaan vaikeuksia sen asian kanssa. Et oikeastaan edes tunnista, kun sinulle sanotaan, että olet herkkä. Assosioit sen pitkään heikkouteen. Et halua olla sellainen. Mutta herkkyys on tärkein ominaisuutesi, monella tavalla. Joskus sinun täytyy osata olla yhtä aikaa luja, mutta herkkä. Että aistit ympärilläsi asioita ja osaat siksi tehdä niin jämptejä päätöksiä. Silloin ymmärrät. Herkkyys tarkoittaa myös sitä, että tunnet, suuria tunteita. Sekin on ok. Nauti niistä.

Koe ja rakasta enemmän, ajattele vähemmän. Valitse miehesi ja asuntosi sydämellä, työsi intohimolla. Etsi ympärillesi ihmisiä, joiden kanssa olet samalla aaltopituudella. Joiden kanssa voit kokea ja nauttia elämästä. Jotka tukevat sinua ja joiden seura tuottaa sinulle iloa. Luota intuitioosi - se on harvoin väärässä. Muista, että uni ja ruoka ovat ystäviäsi, eivät vihollisiasi. Ole uskollinen sille, kuka olet ja mitä tahdot. Opettele tuntemaan itsesi. Se vie sinua eteenpäin.

(Niin, ja sinulla tulee olemaan myöhemmin 80 paria kenkiä. Voit hyvin käyttää opintotukesi ruokaan!)

Olet ihana juuri sellaisena kuin olet. Ja sinä pärjäät, vaikka joskus yrittäisit vähän vähemmän.

Love you,"

Mitä sinä kirjoittaisit 20-vuotiaalle minällesi?

Kommentit

Suositut tekstit