Muistilista

Kirjoitan keittiöni isoon liitutauluseinään: minä.
Jotta muistaisin huomennakin aamukahvia juodessani elämäni tärkeimmän ihmisen. Sen, josta pitäisi myös pitää huolta, jonka toiveita kuunnella, askeleita tukea. Sen tyypin, jonka ansiosta oma elämäni sujuu. Sen, jonka hyvinvointi luo ympärilleen hyvinvointia. Hymy hymyä. Sen, joka on päävastuullinen siitä, miltä oma elämäni näyttää, tuntuu ja maistuu.

Sen alle kirjoitan: mieli.
Jotta muistan, että joskus on hyvä laittaa ensin pää kuntoon, sitten vasta keho. Ilman mielen tasapainoa, keho käy kierroksilla ja käyttää paljon ylimääräistä energiaa uomissaan pysymiseen. Keho tuntee mielen ailahtelut nahoissaan - eikä meinaa pysyä perässä siinä, mikä oli juuri tänään se oikea mielipide. Yhdessä ne huutavat hengähdyshetkiä, palautuspisteitä, arjen pieniä nautintoja. Salaa unelmoivat olemisen olotilaan pääsystä.

Kirjoitan tauluun kolmanneksi: koti.
Jotta muistan, että kodin kuuluisi olla muutakin kuin vain varasto, vaatteiden vaihtopiste, tankkauspiste ja unikulma. Sen tulisi olla tyyssija uusiutumiselle, elpymiselle ja eheytymiselle. Paikka, jossa saa olla kaikkine tunteineen ja ajatuksineen, rauhassa. Jossa voi vapautuneesti hengittää. Joka tarjoaa raamit omalle olemiselle. Jossa elää nautinto. Kun se ei enää sitä ole, on aika tehdä jotain toisin. Tuoli ja taulu kerrallaan muuttaa elämänsä tärkeintä ympäristöä sellaiseksi, että minun ja mielen on hyvä olla.

Sitten kirjoitan vielä: rakkaus.
Jotta muistan, että jos en rakasta itseäni sellaisena kuin olen, on vaikeaa ottaa rakkautta vastaan - ja rakastaa muita.Kommentit

Suositut tekstit