Muodin huipulla - päivä yksi

Pikkujoulujen jälkeinen aamu. Tarvitseeko enempää sanoa. Takana kiireinen viikko, joka päättyi eilen Mr Murphyn sääntelemään päivään? Miksi tehdä asioita helposti, jos ne voi tehdä hankalasti? Miksi kävellä, jos voi juosta ja stressata?

Olen kuitenkin lupautunut tekemään yhden iltapuvun itsenäisyyspäiväksi. Onhan tässä vielä aikaa. Kaksi päivää ja yötä. Olen vasta tehnyt proton puvun sisään tulevasta korsetista. Tästä tulee siis oma muodin huipulla -haasteeni.


Klo 10.51 - viime viikon kiire ja eilinen superstressipäivä näkyy kaaoksena pöydälläni, johon nyt pitäisi levittää kankaat. Siivoamiseen ei olisi aikaa, mutta ilman sitä ei taida voida työskennellä. Onneksi malli on tiedossa ja olen pari yötä nähnyt unta siitä, miten sen kätevimmin teen. Aloitan korsetin valmistamisesta - ja unohdan kaavat. Olen paljon nopeampi muotoilija kuin kaavan kuosittelija.

Toivon kovin, että Mr Murphy pysyy tämän viikonlopun kotonaan ja Fru Husqvarna on erityisen yhteistyökykyinen. Wish me luck!

klo 12.44 - Piilokorsetin pohja on valmis. Täytyy lähteä hakemaan siihen luita. klo 15.38 - Luiden haku reissu venähti mutta ehkä kuitenkin saan tehtyä tänään sen, minkä ajattelinkin. 

klo 17.00 - Olen jo aiemmin nimennyt ratkojan ja pallistajan (vinonauhalaitteen) parhaiksi ystävikseni. Eilen nimesin listaan saumurin: huolittelu on sillä vaan niin helppoa. Tänään olen kiitollinen kaikista erilaisista viivottimistani, jotka auttavat mm. puvun helmaosan hahmottelemisessa ilman, että tarvitsee piirtää kaavoja. Päätin jo, että lopetan tältä päivältä kunhan saan tuon tavallaan vuorikerroksena toimivan osan tehtyä. Silloin puku on heti aamusta sovitusvalmis ja sen päälle voi alkaa muotoilemaan sitä näkyvää kerrosta. 

Vaikka viisasta olisi ehkä tehdä tänään mahdollisimman pitkään, olen oppinut, että sitten kuitenkin levättyäni saan paremmin aikaiseksi.

Pahus, huomaan unohtaneeni vetoketjun hankinnan. Ja nauhaakin tarvitsisi fifiä varten... Huomenna siis varattava aikaa Stockmann-käyntiin. Ei voi mitään. Make it work, sanoisi Tim Gunn.


klo 18.51 - sorruin 20 minuutin päiväuniin, mutta sen jälkeen hommat sujuivat niin paljon helpommin, että kai ne olivat paikallaan. Päivän tavoite saavutettu. Tässä vaiheessa Muodin Huipulla -ohjelmassa varmaan mietittäisiin, että onkohan tekele sittenkään sitä, mitä sen pitäisi ja aloitettaisiin alusta. Minä aion ottaa illan rennosti ja jatkaa huomenna hyvin nukkuneena. Kiitos fru Husqvarna, olit tänään oikein mukava kumppani. Saumuri myös.


Huomenna jatkuu...

 

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihan mieletöntä Maarit! Näyttää tosi hyvältä :) Tsemppiä huomisellekin -Lettu
Maarit sanoi…
Kiitos Lettu! Kova on yritys ainakin... :)

Suositut tekstit