Pukeutumisnurkkaus

Siitä asti, kun tämän kodin ostin, minulla on ollut kaksi tilankäyttöön liittyvää haavetta: pukeutumis- ja ompelunurkkaus. Jälkimmäinen on jo toteutunut, toimivaksi havaittu - ja nyt jälleen myllerryksen alla. Johan muutosta on 1,5 vuotta! Toisen kimppuun päätin ryhtyä eräänä sunnuntai-aamuna... Jo noin kuukausi sitten. Onneksi kuulun niihin ihmisiin, jotka voivat helposti jättää projektin kesken ja elää sen varjolla täydellisen kaaoksen keskellä...


Tuohon pukeutumisnurkkaushaaveeseen on sisältynyt erityisesti mahdollisuus saada kauniit kenkäni esille, näkyville. Eilen - kiitos girl powerin ja suhteellisuusteorian - sain uuden hyllyn kotiin, joka sopii tarkoitukseen loistavasti. Ikeaahan tuo, mutta käytettynä ostettu. Sen parempi: ajatukseni huonekaluista kun saattaa muuttua melko nopeasti muiden kuin lamppujen ja tuolien suhteen, joten halvempi parempi.


Jo aiemmin revin irti kolme kaapinovea. Muutos, jonka myötä vaatteiden käyttöaste on lisääntynyt rutkasti. Kun näen vaatteet, muistan, mitä kaapissani on. Myönnän myös, että aiemmin ongelmana on ollut, etten erota mustia vaatteitani toisistaan etenkään pimeinä talviaamuina. Nyt valoa pääsee kaappeihin helpommin ja materiaalit erottuvat muutenkin kuin käsituntumalla (tai yksitellen lattialle heittelemällä). Tykkään myös siitä, että mahdollisimman monet vaatteeni ovat henkariin ripustettuina: ne vain säilyvät parempana ja myös tuulettuvat kuin itsestään, vaikkakin huoneilmassa. Kaapinovien taakse jäivät vain talviset arkivillatakit ja hyllyyn taiteltavat vaatteet, joita en ehkä halua aina nähdä, etenkään kun en ole niitä innokkaimpia taittelijoita.

Tämän muutoksen myötä voin myös tunnustella, toimisivatko liukuovet ylipäänsä paremmin vai vieläkö kestän vanhoja ja ihania, mutta kovin hankalia ja tilaa vieviä kaapinovia. Kysymys, joka on ollut huulillani muutosta asti.


Nurkkaus on tarkoitus vielä erottaa makuunurkkauksesta hapsuverholla. Ehkä myös jokin penkki tai tuoli olisi mukava: voisin istua ja rauhassa aina miettiä asuvalintojani. Miten ihana, mutta täysin epärealistinen ajatus. :)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kiva, etta olet jarkkaillyt. Kivannakoiset kaapit muuten. Itse laittaisin poistettujen kaapinovien eteen esim. jonkunlaisen ohuen verhosysteemin, jotka voisivat olla sitten sidottuna sivulle - olisi viimeistellymman nakoista.
Maarit sanoi…
Anonyymi: verhosysteemia olen itsekin miettinyt, ehkä kuitenkin päädyn sitten joskus niihin liukuoviin. Nyt vain nautin siitä, että vaatteet ovat nakyvillä ja helposti saatavilla.

Suositut tekstit