Muotilehtien inspiroimaa

Ostan ulkomaisia muotilehtiä erityisesti silloin, kun ne ovat paksummillaan. Syyskuussa ja helmi-maaliskuussa. Siis juuri silloin, kun ne pursuvat mainoksia ja tekstisivujen määrä on, jos mahdollista, normaaliakin niukempi. Nyt alkaa olla taas se aika. Havaitsin moisen istuessani kampaajan tuolissa ja selaillessani uusinta Englannin Elleä. Kotimatkalla kyseinen lehti löysi tiensä laukkuuni iltalukemiseksi. Ihana oli ajatus, että pääsen sohvalle ja saan avata lehden: odotin oikein, kuinka inspiraatio iskee, into nousee, silmät alkavat taas kiilua - ja niin tapahtuikin.

Muotilehdistä löytää aina jotain, mistä ei ihan tiedä, tykkääkö vai eikö tykkää. En ehkä tätä kenkää itselleni valitsisi, mutta en oikein keksi, mitä siinä muuttaisinkaan...
Haluan ostaa ja selailla näitä mainospainotteisia lehtiä oikeastaan kahdesta syystä: saan nopeasti yleissilmäyksen sekä vaatteista/asusteista että tunnelmista, jotka nyt ovat in ja toisaalta, näen mainoskuvista, miten suunnittelijat/brändien luojat ovat ajatelleet ko. vaatteita käytettävän. Eli millaisissa ympäristöissä, miten asustettuina, millaisissa tunnelmissa... Samalla katselen kuvista ideoita omaan pukeutumiseeni.


Kun näen mielenkiintoisen kuvan, analysoin, mitä siinä on. Yritän keksiä, miksi se minua kiehtoo: taiteellisista vai käytännön syistä. Mietin, mitä voisin kuvasta poimia omaan tyyliini, vai voisinko mitään. Ja koska minulla ei ole mahodllisuutta ostaa kuvan asua, mietin myös miten muuten voisin samaa ideaa toteuttaa, millä eri tavoin saisin saman tyylin ilmaistua.

Niin, ja eri maiden Voguessa ja Ellessä on eroja kuin vesissä. Italian lehdet ovat mielestäni ehdottomasti taiteellisimpia, Ranskan eleganteimpia. Britannian ja USA:n lehdet ovat kaupallisimpia ja trendikkäimpiä - vaikka on tyylissä usein eroakin. Itse pidän eniten espanjalaisista: muoti ja ideat on niissä esitetty usein erityisen selkeästi ja helposti omaksuttavassa muodossa. Harmi, että moiset lehdet ovat näin Suomesta ostettuina vähän kalliita

Kommentit

Suositut tekstit