Naamio naamiaisiin

Naamiot - koristeelliset ja käsintehdyt - ovat aina kiehtoneet minua. Vaikka en naamiaisissa olekaan ollut koko aikuisikäni aikana ja Venetsiakin on jäänyt käymättä. Niinpä pienikin viittaus naamiaisiin sai minut innostuksen valtaan. Päätin kokeilla naamion valmistusta itse kipsinauhasta.... ja puolivahingossa taisin saada itselleni uuden harrastuksen. :)


Kokeilin ensin naamion valmistusta itselleni. Sen jälkeen ystävälleni. Aika vinkeä oli tunne levittää kosteita kipsinauhan palasia omille kasvoilleen. Ei voinut kuin toivoa, että olin levittänyt vaseliinia mieluummin liikaa kuin liian vähän.


Ensin hahmottelin meikkikynällä naamion rajat kasvoilleni. Sen jälkeen levitin hyvän kerroksen vaseliinia ko. alueelle - ja vähän sen ulkopuolelle. Erityisesti kulmakarvat kannattaa rasvata hyvin jollei halua uutta muotoilua. Leikkasin kipsinauhasta erikokoisia paloja valmiiksi. Aloitin palojen asettelemisen kasvoille mahdollisimman isoilta alueilta eli otsalta ja toisaalta nenän ja poskien päältä. Näin jatkoin kahden kerroksen verran, jonka jälkeen naamio kannattaa varovasti ottaa pois kasvoilta, jottei se vahingossakaan jämähdä kuivuessaan. Kolmannen kipsinauhakerroksen lisäsin vasta tämän jälkeen.

Oma naamioni on ensin maalattu fuksian värisellä  maalilla. Päälle on liimattu ensin kerros tylliä, jota rypytin hieman ja sen jälkeen kuvioidusta silkkikankaasta leikatut "kukat". Koristeltu glitterein ja glitterinauhalla.

Ystäväni naamio on maalattu kullanvärisellä maalilla, jonka päälle maalattiin sininen kuu. Kuu reunustettu koristenauhalla.
 Vielä on täysin arvoitus, miten pinnasta saisi aivan sileän ja tasaisen. Vaikka kuinka yritin silotella ja kiillotella märin sormin, röpelöisyyttä jäi... Ehkä ensi kerralla kokeilen viimeisen kerroksen työstämistä kipsimassasta -nauhan sijaan. Sen kuitenkin jo opin, että valmista naamiota voi esim. askarteluveitsellä työstää sitten, kun se on täysin kuiva - ja röpelöisyydet näkyvät pahemmin, jos maalaa kiiltävällä kuin matalla maalilla.

Flamenco meets Venetsia (pahoittelen kuvan huonoa laatua)
Viimeistään nyt Venetsian Karnevaalit kirjautuvat niihin juttuihin, jotka on joskus koettava....

Kommentit

Suositut tekstit