Hiustenhoitoa niitä halkomatta

Hiukseni eivät ole koskaan voineet näin hyvin. Nyt uskallan sen sanoa ääneenkin, kun pitkä pakkaskausikin on suoritettu. Kovimmillakaan pakkasilla en kärsinyt latteista, väsyneistä hiuksista. En edes sähköisistä. Vaikka oli pipoa ja hattua. Ongelma, jonka takia on tullut kokeiltua yhdet jos toiset samppoot, pestävät ja jätettävät hoitoaineet sekä hiusnaamiot. Kaksi kuukautta sitten laitettu värikään ei näytä vielä haalistumisen merkkejä...


Tämä ihmetuote on nimeltään Tricoderm ja hankittu syksyllä niiltä samoilta Osaava Nainen -messuilta, jotka ovat jo ihonhoidon osalta elämääni mullistaneet. Ensin hiuspohjaani tutkittiin mikrokameralla (ja itsekin sain kunnian nähdä, missä kunnossa tuo ihanuus on). Sen pohjalta edustaja valitsi minulle käsitellyille hiuksille tarkoitetun samppoon ja Ekobalsami-hoitoaineen, joka suihkutetaan ja jätetään pyyhekuiviin hiuksiin. Oma hiuspohjani oli nähtävästi vain kuiva, mutta muuten hyvässä kunnossa. Sillä mukana olleet kollegani poistuivat ko. myyntipisteestä huomattavasti useamman tuotteen kanssa.

Tricoderm on italialainen tuotesarja, jonka tuotteet ovat dermatologisesti ja kliinisesti testattuja. Siksi ne sopivat myös useimmille allergikoille. Tricologia tarkoittaa päänahan ja hiuksen tutkimusta. Tuotteet vaikuttavat erityisesti hiuspohjan kuntoon, jonka takia myös hiukset voivat hyvin. (Lisätietoja löytyy mm. täältä.) Ainoa pieni miinus on tuotteiden saatavuus: niiden eteen täytyy nähdä vaivaa.

Kerrankin vaivannäkö on sen arvoista. Hiukseni ovat niin paksun ja terveen tuntuiset. Ihanat! Myös sen jälkeen, kun olen niitä kiharrellut ja käherrelyt, muotoillut niin sormikiharoin kuin lämpötuottein. Oma kampaajanikin ihmetteli viimeksi tavatessamme hiusteni kuntoa ja kehoitti lopettamaan kaikki muut kokeilut.

P.s. Ihonhoitotuotteissa sen sijaan olen joutunut etsimään jälleen uuden tuotesarjan. Lily Alexandran naamio nimittäin tukki ja tulehdutti ihoni sen ollessa pahimmilla pakkasilla kuvimillaan. Eikä hehkuttamallani kosteusvoiteella tällä kertaa ollut riittävästi hoitavia ominaisuuksia ihon tasapainon palauttamiseksi. Tauko seerumin käytössä puolestaan oli vielä liian lyhyt aloittaakseni uuden kuurin. Niinpä tilasin kokeilukappaleet Essential Carelta, jonka Rose Moisturizer lupaa apua jopa ruusufinnin hoidossa. Oikein tyytyväinen olen kokeiluihin ainakin tähän asti: iho on rauhoittunut ja voi selvästi taas hyvin. Lisää näistä myöhemmin, kunhan kokemusta vielä karttuu...

Kommentit

Suositut tekstit