Kynsi-intoilua


Elämänsä kynsiä nakerrelleen leidin yritys nro 5493 päästä pahasta tavastaan. Aina välillä se on onnistunutkin. Sitten taas on repsahdettu ja selitelty, kuinka "jossain pitää epävarmuuden näkyä". Nyt tuntuu olevan tosi kyseessä. Kiitos tapahtuneen mielikuvamuutoksen ja jo sitä ennen alkaneen systemaattisen kynsien hoidon. Kovin on tiukassa tapa, jos sitä on harjoittanut jo 35 vuotta. Useinkaan sitä ei ole edes huomannut kuin vasta katsoessaan olemattomia kynsiä.

Systemaattinen hoitaminen tarkoittaa omalla kohdallani yhdistelmää O.P.I:n "Original Nail Envy strengthener"-kynnenkovettajakuuria ja Mavalan lakkaa, joka tekee kynsistä pahanmakuiset. Tuota O.P.I:n kynnenkovettajaa laitetaan ensimmäisenä päivänä kaksi kerrosta ja sen jälkeen joka päivä yksi kerros. Viikon kulttua otetaan kaikki kerralla pois ja aloitetaan alusta. Tosin nyt kun luen ohjetta, siinä suositellaan, että lisätään kerros joka toinen päivä. Ei ole ollut ainakaan minulle pahaksi tuo päivittäinen rutiini. 



Joka toinen päivä laitoin myös Mavalan pahanmakuista lakkaa. Ensin O.P.I:n tuotetta. Sitten tätä jälkimmäistä. Jotta kynnenkovettaja tulee aina mahdollisimman lähelle kynttä. Koska tuo kovettaja sisältää formaldehydea, sitä ei saa käyttää kuin max. 3 kk putkeen. Muuten kynnet alkavat kellastua. Itselleni riitti n. 2 kk jakso siihen, että kynnet ovat hyvässä kunnossa, napakat - ja pureskelustakin on päästy.

Itse asiassa, ne ovat ihanat :)

Kynsien laittamisessa ja etenkin lakkaamisessa olen melko noviisi. Vaikka olen kokeillut rakennekynnet ja niiden kanssa aikonani puuhastellut.

Havainto 1: hinnakkaampien, kynsien hoitoon keskittyneiden sarjojen lakat ovat huomattavasti laadukkaampia kuin halpissarjojen lakat. En osaa sanoa, johtuuko moinen koostumuksesta vai harjasta vai molemmista. Itsekään en aluksi olisi raaskinut maksaa lakoista, mutta jäljen nähtyäni mieli muuttuu. Esimerkiksi juuri O.P.I :n lakalla saa näin aloittelijakin hyvää jälkeä aikaiseksi. Kun jälki on huoliteltu ja hyvä, kynsiä enemmänkin ihailee kuin että niitä tekisi mieli nakertamalla hieman muokkailla...

Havainto 2: Kynsien laitto kerran viikossa riittää, kun malttaa laittaa aluslakan, parikin kerrosta varsinaista lakkaa ja päälle vielä kuivattajan/päällilakan.

Itse innostuin heti myös työstämään kuvioita kynsiin tarrojen avulla. Niiden käsittely vaatii hieman harjoitusta, mutta kovin helpolla silti saa hauskannäköiset kynnet. Muistan joskus nähneeni myös' leimasimia', joilla voi tehdä erilaisia kuvioita kynsiin. Sellaiset ovat seuraavana ostoslistalla.

Formaldehyde ei ole niitä aineita, joita haluaisi erityisesti suosia. Onneksi nyt suosimastani tuoteperheestä löytyy ylläpitotuote, jossa ko. ainetta ei ole. Lyhyen aikaa käytettynä - ja etenkin näin huonosta tavasta pääsemiseksi - sallin sen kuitenkin itselleni. Koska se toimii. Enkä näytä olevan allerginen.

Jospa sitä vihdoin viestittäisi myös käsillään,
 että ainakin silloin tällöin jos nyt ei ihan aina,
 huolehtii ja välittää itsestään. :)






Kommentit

Suositut tekstit