Piristyksiä

Tilaamani kirjat Adlibriksestä saapuivat.

Yoshiko Tsukiorin Ihanat mekot ja tunikat. Hänestä oli muuten tarinaa Hesarin Koti&Tyyli-sivuilla viime viikolla. Jutun yhteydestä saa itselleen ihanan kesämekon kaavat...


Mutta vielä enemmän innostuin Nina Garcian kirjasta the little black book of style.

Tilasin kirjan täysin heräteostoksena, tietämättä oikein mitä odottaa. Siksi on vielä mukavampaa, kun ostos on onnistunut. Pidän Nina Garcian tyylistä Project Runwayssä. Sen enempää en hänestä tiedä. Lyhyen vilkuilun jälkeen olen täysin vakuuttunut, että puhumme samaa kieltä... Hänkin puhuu enemmän tyylistä kuin muodista. Vaikka on muotitoimittaja. Ja siitä, että tyyli nousee sisältämme.

Kirjassa on jotain samaa kuin yhdessä suurimmista innoittajastani eli Randolph Dukessa ja the Look -kirjassa. Hänen vartaloanalyysiaan käytän työssäni paljon. Se on viisiportaittainen. Tiedän, että monet tyylikonsultit käyttävät jaottelua, jossa on useampia vartalotyyppejä eroteltuna. Mutta minulle riittää tuo viisi. Tunnen, että se on myös monelle asiakkaalle suhteellisen helppo mieltää ja konkreettisia vinkkejä sen pohjalta on helppo antaa.

"Jos alaosa on väljä, yläosan kannattaa olla..." Esimerkki Randolph Duken tavasta esittää vinkkejä.

Jokin näissä amerikkalaisissa tyyliguruissa ja heidän tavassaan esittää ideoita kyllä viehättää... Odotan innolla, että pääsen lukemaan tuota pientä mustaa tyylikirjaa. :)

p.s. Uuden hiustyylin ja kirjojen lisäksi onnistuin löytämään ihanan Rosé-viinin... Sangiovesesta tehdyt Chiantit ovat suosikkejani punaviineistä. Aiemmin en mielestäni olekaan maistanut samasta rypäleestä valmistettua Roséeta... Nam.

Kommentit

Suositut tekstit