Silkkitiellä


Minun pitäisi ehkä aloittaa jokainen aamu Project Runwaylla. Saan ohjelmasta aina niin mielettömän inspiraatiopiikin. Tulisi tehtyä paljon enemmän.


Tänään laitoin ateljeeni jälleen pystyyn. Keskelle olohuonetta. Työn alla on topin ja hameen yhdistelmä asiakkaalle punaisesta silkistä. Lisäksi pari korjaustyötä ja verhot ystäväni veneeseen. Palkintona puurtamisesta saan ryhtyä työstämään näitä kahta ihanaa silkkisifonkia, jotka tarttuivat Eurokankaasta mukaani. Ensin työ ja sitten huvi...


Keltaisesta ajattelin tehdä juhannusmekon. Vaikka tuskin voin sitä juhannuksena käyttää: olen menossa maalle, itikoiden ja havunneulasten keskelle. Mekkohan silti tarvitaan...

Samppanjanvärisestä ajattelin tehdä tunikan. Ehkä jopa ilman vuorta. Josta sitten näkyy "muodot" läpi. Katsotaan. Kangas sopi vain niin hyvin uusiin kenkiini ja laukkuuni. Värithän se kasvoiltani vie kokonaan. Täytynee vierailla aurinkopuuteripurkilla ja korurasioilla. ;)


Kaikille Thaimaa-Bangok -suunnalta silkkejä hankkiville pieni vinkki: ostakaa, ne ovat edullisia. Mutta, 2-3 euroa kalliimpien kankaiden hankkiminen ei haittaa ollenkaan. Laatu paranee ja työstäminen helpottuu. Nämä halvimmat tuntuvat hajoavan käsiin. Suomessa silkit ovat niin kalliita, että jos hankitte jopa 16 eur maksavia tuolta Aasiasta, ne ovat edelleen erittäin edullisia - ja huomattavasti laadukkaampia.

Toinen vinkkini: jos olette hankkineet sellaista vähän paperimaista "thaisilkkiä", kuten siellä sanotaan, käärikää se vaikka silkkipaperiin säilytyksen ajaksi. Tällöin teräviä taitoksia ei synny niin helposti. Noista taitoskohdista kankaat ovat erittäin herkkiä haperoitumaan niitä käsitellessä.:)

Kaikesta huolimatta, ihanaa kun on silkkiä!!! Tunnen olevani onnekas, kun saan tehdä siitä vaatteita asuja...

Kommentit

Anni sanoi…
Minkä kokoinen nukke sulla on nyt käytössä? :) Mun pitäisi alkaa pikkuhiljaa työstää sitä yhtä juhlapukua asiakkaalle, ja ajattelin, josko vielä ois mahdollista lainata sitä sun pienintä nukkea? ei ole vielä kauhea kiire, ollaan vasta suunnitteluvaiheessa... mutta tuli mieleen noista sun töistä. :)

Suositut tekstit