tyylioppaan lumoissa


Nina Garcia ja hänen kirjansa the Little Black Book of Style ansaitsee oman postauksensa. Olen lueskellut opusta itsekseni kihertäen. Pidän hänen kirjoitustyylistään ja vinkeistään. Kirjassa on oikeastaan käsitelty lyhyesti kaikki mahdolliset inspiraatiolähteet oman tyylin ilmentämiseksi: tyyli-ikonit, popartistit, vuosikymmenten eri muodit, designerit, muotia luoneet elokuvat... Kirja itsessäänkin on jo niin kaunis - stylish - päältä ja sisältä.

Ninan sanoma on selkeä: tyylikkyys ja tyyli tulee sisältämme. Kun tiedämme, keitä olemme ja näytämme sen pukeutumisellamme, olemme tyylikkäitä.

Kuulostaa itsestäänselvyydeltä. Mutta unohtuu niin usein. Useampikin asiakas on kysellyt, että loisinko heille uuden tyylin. Katselevat minua ensin hieman kummastuneina, sitten asiaa mutustellen ja lopulta ilahtuen, kun kerron heille, että ei meidän tarvitse luoda. Etsimme sen tyylin vain sisimmästämme ja ilmennämme sitä. How easy.

Jotkin Ninan vinkit olivat hyviä muistuttajia siitä, mitä vaatekaapistani puuttuu:
  • Valkoiset farkut kesällä - niiden kanssa niukkalinjainen musta neuletakki, kashmiria tottakai.
  • Ylipäänsä kashmir-neuleet - hieman luksusta arkeen. Repeatin valikoimat syksyllä, varokaahan vain..
  • Beigen/khakin/ivoryn värinen trenssi - voiko klassisempaa olla?
  • Hyvin istuvat farkut valkoisen kauluspuseron kanssa - molemmat ovat ongelmani. Mutta idea on myös klassinen, yksinkertainen ja aina in.

Ja kun Nina vielä toteaa - useampaankin kertaan - ettei kenkiä vain voi olla liikaa. "You can never have enough high heels. Never." Thank you, Nina! Tuon lauseen myötä minusta taisi tulla ikuinen ihailijasi... :)

Kommentit

Suositut tekstit