Kun ei ole (muka) mitään tekemistä....


Mitä ihmiset oikein tekevät, kun pääsevät töistä ja on tunne, että päivän velvollisuudet ovat ohi? Että nyt voisi hieman rentoutua ja levätä, mutta olisi myös kerrankin aikaa niille omille jutuille?

Nyt on se hetki, kun normielämässä - jos sellaista on olemassakaan - lähtee töistä, sulkee oven perässään ja antaa työmatkan itselleen aikaa vaihtaa moodia.

Näkevätkö ihmiset näin arkenakin ystäviään? Vai lenkkipolulle/kuntosalilleko käy tie? Harrastuksissaan taitavat käydä. Vai avaavatko vain television? Entä, jos heidän työnsä on oikeastaan harrastusta?

Olen tehnyt tänään todellisen 8 tunnin työpäivän. Kirjanpitoa. Minulle se käy enemmän työstä kuin mikään. Nyt olisin valmis siihen "vapaa-aikaan". Olen niin pitkään tehnyt töitä kotoa käsin ja sekoittanut harrastuksen, vapaa-ajan ja työn suloiseen soppaan keskenään, että huomaan, etten tiedä, mitä tehdä. Lenkilläkin (=ulkoilmaa haukkaamassa) kävin jo, ruuan tein ja söin. Olisi kai loistava hetki vain olla, mutta aivot käyvät päivän pohdinnasta vielä niin kierroksilla. Levoton olo kaipaa vastinetta. Ommellakaan ei voi, sillä se on työntekoa. Shoppailu vielä enemmän... :)

Ei, minulla ei vieläkään ole työn vastakohtana toimivaa harrastusta...

Kommentit

Suositut tekstit