Mitä on tätimäisyys?

Tätimäinen pukeutuminen. Päivän sana. Tai oikeastaan jokaisen päivän. Kukaan ei halua näyttää tädiltä tai pukeutua kuin täti. Oli hän nuori tai vanhempi. Klassinen tai sitten trenditietoisempi. Myönnän, että minulle ei ole ihan selvää, mitä tätimäinen pukeutuminen oikein on. Tänään kuulin sen peräti kahdesti: "En halua näyttää tädiltä". kuva: asos.com


Luulen, että tätimäisyys muodostuu mm.:

vaatteen huonosta istuvuudesta
liian pitkistä (sentin tai kaksi) helmoista niin jakuissa, hameissa kuin mekoissa
tietystä laatikkomallisuudesta
väärästä koosta (oman kokemukseni mukaan liian isoista vaatteista)
...

Tämä alkaa kiinnostaa minua niin, että haluan selvittää ja ymmärtää.

Tarvitsen siis kipeästi teidän apua ihanat lukijani: Mitä teidän mielestä tarkoitetaan tätimäisyydellä pukeutumisessa?


Kommentit

Laura Proust sanoi…
Mä ajattelisin, että se on harmautta. Sellaista, että ei uskalleta käyttää mitään muita värejä kuin vauvankakanruskeaa (miksi suomalaiset käyttävät niin paljon sitä?) tai harmaata, ehkä seassa suklaanruskeaa. Hyvin konservatiivisia vaatteita vailla jujua sen pelossa, että erotutaan jotenkin.
Anonyymi sanoi…
Tätimäisyys on värittömyyttä tai tylsyyttä tai mainitsemaasi vaatteiden istumattomuutta...
Maarit sanoi…
Laura Proust: Kiitos kommentista - ei-tätimäisyys olisi siis uskallusta erottautua. Kuulostaa hyvältä, kannatan.

Anonyymi: Kiitos myös kommentistasi -mistä vain saataisiin lisää värejä ja valikoimaa liikkeisiin?
Anonyymi sanoi…
Nk. "tatimaisyys" johtuu usein myos asianomaisen naisen yleisilmeesta, eli hieman pullava vartalo, huono ryhti, epasopiva, usein lyhyeksi kynitty hiusmalli, muka sahakat silmalasikehykset, ei meikkia seka mukavat kengat. Tuohon kun yhdistetaan sitten melkeinpa minkalainen tahansa asukokonaisuus, on lopputulos yleensa "tatimainen".

Tietenkin on olemassa myos aivan suoranaisia tativaatteita eli esimerkiksi nk. kulttuurikaavut.Tatimaisyytta vastaan taistellaan pitamalla vartalo mahdollisimman hyvassa kuosissa ja valitsemalla mahdollisimman hyvin sopivat vaatteet ja asusteet. Myoskaan iloista ilmetta ei saa unohtaa!
Maarit sanoi…
anonyymi: Kiitos - juuri tänään huomasin, kuinka iloinen ilme on yksi merkittävimmistä tekijöistä: kahdesta lähes yhtä hyvästä vaattessta toinen saa kantajansa myös hymyilemään. Olen myös entistä vakuuttuneempi siitä, että istuvuus on yksi avainsanoista - ja tietyllä tapaa niukemmat linjat...
Jaana sanoi…
tätimäisyys.. hmmm.. mielestäni se vaihtelee vähän eri aikakausina, mutta tosi paljon siihen vaikuttaa vaatteen kantajan oma olemus ja persoona.. ehkä jopa enemmän kuin ne vaatteet! Tätimäisyyttä voi välttää sillä, että on rehellisesti oma itsensä eli on löytänyt oman persoonallisen tyylinsä. Lisäksi asiaa auttaa positiivinen asenne elämään, hyvä ryhti ja "sopivan" kokoiset vaatteet.
Maarit sanoi…
Jaana: Kiitos kommentistsi - lopputulokseen varmasti vaikuttavia asioita kaikki mainitsemasi...

Suositut tekstit