Pro korkokengät talvellaViisi hyvää syytä käyttää korkokenkiä myös talvella:
  • Korko toimii jäänaskalina, joka jopa saattaa estää liukastumista - oma liukastumistilastoni kahdelta talvelta on 7-0 eikä suinkaan lättäpohjakenkien hyväksi.
  • Nilkat vahvistuvat, kun hieman joutuu tasapainoilemaan, pohkeet myös - ainakaan pohkeiden takia ei kuntosalille tarvitse mennä.
  • Lumipeitteen päällä on hyvä harjoitella, kun päkiätkään eivät pehmeämmällä alustalla niin rasitu - korkokenkiä voi käyttää siis kerralla pidempään, jolloin niihin tottuu.
  • Keväällä koroilla kävely on pelkkää tanssia - ääriolosuhteiden jälkeen asfaltilla kipsuttelu tuntuu helpolta, kunhan hiekoitushiekat on pesty kaduilta...
  • Saa paljon ihailevia (tai ehkä ne ovat sääliviä, mutta haluan tulkita ne ihaileviksi) katseita, kun taiteilee loskan ja jään keskellä koroillaan. ;)
Olen varma, että olisin tänäänkin löytänyt itseni vesilätäköstä istumasta - ehkä useampaankin kertaan - jos olisin lähtenyt matkaan ilman korkoja. Paitsi, että keskityn kävelyyni enemmän, kun minulla on korot jalassa, myös tunnen itseni varmemmaksi. Ehkä siksi pysyn niillä niin hyvin pystyssä tällaisilla pääkallokeleillä.

ja koputan puuta...

p.s. Pariisissa oli kaupoissa paljon eri värisiä, erilaisin glitterein ja neuloksin koristeltuja säärystimiä, jotka oli tarkoitettu korkokenkien kanssa käytettäväksi. Siis pikkukenkien ja nilkattomien nilkkureiden. Ajatuksena on jatkaa perusavokkaiden käyttökautta. Eikä johonkin tilaisuuteen mennessä tarvitse ottaa erikseen sisäkenkiä mukaan. Sen kuin otat säärystimet pois. Menevät pienempään tilaankin, kuin vaikkapa saappaat.

Ne maksoivat 4€/pari. Arvatkaa, kuinka paljon minua harmittaa, etten niitä silloin ostanut. Vaikka jokaista väriä yhdet... Ei niinkään, että haluaisin tässä säässä avokkaita käyttää, mutta noita nilkattomia nilkkureita olisi mukava...

Kommentit

Suositut tekstit