Sohvaprobleema

Heitän haasteen kaikille huonekaludesignereille, sellaisiksi aikoville ja huonekalukauppiaille: suunnitelkaa sohva ja sen valmistusmenetelmä, joka olisi kohtuuhintainen, mutta joka olisi hyvännäköinen, mukava ja jossa olisi jujua - ja jota myytäisiin kivassa liikkeessä.

Potentiaalinen sohva löytyi Mondosta/Soffatalosta.

Ei näytä olevan divaanisohvalle tai kulmasohvalle kilpailijaa. Ja jos joku sohva jotenkin sävähdyttää, sitten on tyynyissä jo untuvaa, höyhentä ja erikoisvaahtokumia. Tai hinta alkaa kolmosella, ehkä jopa nelosella. Eikö oikeasti niillä edullisemmilla täyterakennelmilla saada yhtä hyvännäköisiä? Kankaasta ei tarvitsisi tinkiä. Sehän lienee yksi pienimmistä kustannustekijöistä.

Kaikki eivät halua sohvan kestävän lopunikää. Kun et halua lopunikää kestävää, et haluaisi siitä myöskään maksaa. Tiedän, että viimeistään viiden vuoden päästä kaipaan taas jotain uutta. Tähän asti vuoden sykli on ollut sopiva. :) Eivätkä kaikki, jotka eivät halua sohvan kestävän isältä pojalle halua aina Ikeaa. Ne vain näyttävät... Ikealta.

(Jotta ei tule väärinkäsityksiä, kodissani on paljon Ikeaa ja siellä tulee olemaankin paljon Ikeaa. Pidän heidän tyylistään ja hinta-laatu-suhteestaan useimmissa asioissa. Ikeat voi hyvällä omalla tunnolla laittaa kierrätykseen, kun niihin kyllästyy. Yritän parhaillaan myydä 8 kpl design-ruokapöydän tuolia. En kuitenkaan halua myydä niitä pilkkahintaan, koska ovat... laadukasta designia. Maailmalla palkittuja, tulevaisuuden klassikoiksi luonnehdittuja. Mutta juuri nyt haluaisin toisenlaiset.)


Kun vihdoin tuntuu löytyvän sohva, jollaisen voisin ostaa, se löytyy liikkeestä, jota en - syystä tai toisesta - halua tukea. Tiedostan, että tämä on minun ongelmani ja estää varmasti monien hyvien löytöjen tekemisen. Mutta se on todellisuutta. Ostaessani, vaikkapa sohvaa, ostan myös imagoa ja jos sohvan brandi ei sano mitään, liikkeen imago nousee päällimmäiseksi.... Jos joskus kotini kuvataan johonkin lehteen (en ole varma, haluaisinko), haluanko, että kuvateksteihin tulee sohvan kohdalle jonkin ei-niin-kivan-brandin nimi?

Hankalaa, kovin hankalaa.

Tänään kuitenkin löysin sohvan, joka vähän herätti ihailua ja kiinnostusta. Se hymyili minulle. Toisenkin, joka tosin oli juuri liikkeestä, josta en haluaisi ostaa. Nyt pitäisi enää päättää, hankinko jotain piristävää ja vähän enemmän designarvoa kantavaa, johon saattaisin kyllästyä... vai perusturvallisen kulmasohvakokoelman, jossa on varmasti kiva löhöillä ja jonka ansiosta säästyisi rahaa vaikkapa kenkäkauppaan.

Kommentit

Matroskin sanoi…
Meillä on perintösohva 60-luvulta, ostettu aikoinaan Bitcosta tai jostain. Se on ylivertainen. Tukeva ja pehmeä. Ja kivan näköinen!
Maarit sanoi…
Matroskin: Ehkä sitä pitäisi uskaltaa siis vain rakastua ja toivottaa elinikäinen sohvakumppani tervetulleeksi... :)

Suositut tekstit