Ciao Milano!

Ihana ihana Milano. Tarjosi taas paljon - erityisesti visuaalisia virikkeitä ja pieniä nautintoja.


Joka sanoo, että Milano on ruma kaupunki, ei ole kulkenut muotiliikkeiden valloittamaa Via Della Spigaa eikä istunut Corso Como 10:n ihanassa viherkeitaassa tai ihaillut Duomoa auringonvalossa. Hän ei ehkä ole pysähtynyt katselemaan Valentinon liikkeen näyteikkunoita tai vieraillut Miu Miun liikkeessä.Minua viehättää Milanossa tietty ristiriitaisuus. Syksyn kellastamien lehmusten vieressä voi hyvin olla ikivihreä palmu. Viiden tähden hotellin julkisivu näyttää aivan tavalliselta asuintalolta - vain ikkunoista sisään kurkkimalla tiedät, että kyseessä on design tai boutique -hotelli. Samaan maisemaan saadaan mahtumaan myös historiallisia portteja - jotka on muunnettu näyteikkunatarkoitukseen - ja uusia lasipalatseja.

Rakennustyömaa, joka oli olemassa jo silloin kolme vuotta sitten...
Tuon portin takaa alkaa trendikatu Corso Como
Tämän hetken uusin trendi on selvästi muotiliikkeiden kahvilat. Kolme vuotta sitten oli vasta Caffe Emporio Armani, joka nyt oli saanut täysin uuden ilmeen. Nyt on mahdollisuus samalla tavalla istahtaa kahville Guccille tai ottaa lasillinen Dolce&Gabbanan baarissa. Tämä puolestaan on osa toista trendiä. Yhä useammalla merkillä on tarjolla liikkeissään jotain sellaista, jonka voit hankkia pienellä rahalla. Samalla saat liikkeen hienon kassin ja opit siihen, että hienossa liikkeessä asioiminen on ihan normaalia.
Lempiostoskatujani ovat Via Dante, Corso Vittoria Emanuele II ja Via Mercato aina Corso Comolle saakka. Näyteikkunoita kannattaa puolestaan ihailla Via Della Spigan lisäksi Montenapoleonella

Oma budjettini kului yhteen mustaan mekkoon Nadinelta ja Furlan pinkkiin laukkuun. Jos menette Italiaan, käykää Furlan liikkeessä - näette ihan erilaisen Furlan. Edullisemman ja trendikkäämmän, ihanan.

Kommentit

Anni sanoi…
ihanat ostokset! laita joskus sitten kuva, missä sulla on toi mekko päällä. näyttää ihanan laskeutuvalta!
Maarit sanoi…
Anni: Olen itsekin tyytyväinen, että en alkanut hamuamaan kaikkea mahdollista turhaa ja tarpeellista. Nämä tulevat tarpeeseen. Tai no, tuo laukku nyt on ehkä ylimääräinen, mutta tuottaa sitäkin enemmän iloa... ;)
Ilona sanoi…
Pääsin käymään Milanossa joskus vuonna 2005, ja nyt taas mietin milloin voisin mennä sinne uudestaan... Aika kuluu niin nopeasti, ettei edes tajua että tuostakin reissusta on jo yli 5 vuotta.
Maarit sanoi…
Ilona: suosittelen... vaikka siellä voi olla ihan samat rakennusprojektit meneillään kuin 5 vuotta sitten. ;)

Suositut tekstit