aikamatkalla


Lahjoja on oikeastaan oikein mukava saada. Kuten niitä on myös mukava antaa. Joulupakettien edessä minustakin taitaa löytyä se pieni utelias innostunut lapsi. Enää ei tule mieleenkään sanoa, että "miksi sain niin vähän paketteja". On vain kiitollinen kaikista. Mutta onhan se lahjojen avaaminen jännittävää puuhaa... etenkään jos ei yhtään osaa arvata, mitä niistä paljastuu.


Sain ystäviltäni neljä vuoden 1967-68 muotilehteä. Aivan ihana yllätys. Muotisorja nimisiä, joissa on vielä alkuperäiset kaavatkin mukana. Tuon ajan muotikuvat tuovat mummini mieleen. Voin hyvin kuvitella hänet pukeutumassa lehdissä esiteltyihin vaatteisiin. Ainakin hänen omissa 60-vuotisjuhlissaan käyttämänsä mekko on kuin suoraan lehden sivuilta. Kyseinen mekko taitaa olla vielä tallellakin.


Tuon ajan tyyli puhuttelee kovastikin: yksinkertaista, mutta naisellista ja huoliteltua. Nuo A-linjaiset kotelomekot ovat erityisen viehättäviä. Ne Nina Garciakin on listannut yhdeksi "must have"-vaatteeksi helppoutensa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Ne eivät ole vartalolleni parhaita mahdollisia, mutta ehkä hyvillä kaavoilla osaisin minulle sopivan muotoilla. Ainakin yksi babydoll-mekko pääsee varmasti ensi kesänä valmistuksen alle. Toinen taas inspiroi minua hankkimaan eilen saman värisen neuletunikan Mangosta.

Vajoan omaan haavemaailmaani...

Kommentit

Ilona sanoi…
Onpa kauniita vaatteita! Tykkään :)
Meillä tuon ajan mekkoja löytyy paljonkin, kun äitini niitä käytti silloin kuin oli minun ikäiseni juuri 60-luvun lopulla.
Maarit sanoi…
Ilona: Tykkään myös. Tällaista tyyliä voisin hyvinkin kokeilla... :) Hauskaa, että äitisi mekkoja on säilynyt. Aidoissa on ihan oma tunnelmansa, vielä kun tuntee niitä käyttäneen henkilön.

Suositut tekstit