Joulun jälkitunnelmia


Joulu tuli ja oli. Toi mukanansa ihania hetkiä, yhdessäoloa, riemua ja naurua. Herkutteluhetkiä, monia makuja. Mutta myös kynttilänloistetta ja rauhaa. Ja lahjoja, mieluisia lahjoja.

Kummipojalleni hankin "paappaat", saappaat. Kenkäfriikki sai siis kenkäfriikiltä kengät. Kuinka mieluiset ne olivatkaan! Kulki koko illan ne jalassa eikä olisi ottanut niitä pois nukkumaan mennessään. Heräsi vielä uudestaan hetken torkuttuaan jouluyöhön seuraksemme ja pyysi saada "paappaat" jalkaansa. Kummitäti ei ainakaan osannut sanoa moiseen ei...

Sekin on nyt koettu: joululauluja on laulettu tietokoneelta sointuja ja sanoja seuraten nuottien puuttuessa. Moinen ei silti haitannut musisointiamme. Enemmänkin, kiitos teknologian, lauluhetkemme onnistui.

Kuulin, että jos jouluyönä valvoo, pysyy koko vuoden virkeänä. Se sopisi minulle. Sillä jouluyö tuli vietettyä hyvien ystävien kanssa kuusen kynttilöiden valossa (oikeat kynttilät, ihanan tunnelmalliset) jutellen ja kuohuviiniä maistellen. Vähäisistä yöunista huolimatta mieli oli aamulla virkeä. Niin tapahtuu silloin, kun vietetty aika on ollut mieluista ja ihanaa!

Joulupäivänä vietimme perhejoulua herkuista nauttien ja paketteja availlen. Mietin, että pikkuvierailta vaaditaan paljon, kun täytyy toinenkin päivä jaksaa malttaa paketteja odotellessa.


Tänään on oma vuoroni. Olla rauhassa. Käperryn sohvalle viltin alle, sytytän kynttilät ja otan uuden kirjan - Carlos Ruiz Zafónin Enkelipelin - käteen. Lasiin kaadan lempipunaviiniäni Villa Maria Pinot Noiria, jonka saan nauttia uudesta Pinot Noirille tarkoitetusta lasista. Samalla annan Joulun mennä...

Kommentit

Joola sanoi…
Kiitos joulusta!
Meilläkin on tänään otettu tosi iisisti. Tai no, tämän talon isä ja poika kävi hiihtämässä, minun nettishoppaillessa ja pienimmän nukkuessa.
Nyt uudelle vuodelle tervetuloa!
Maarit sanoi…
Joola: kuten myös, kiitos Joulusta! Tänään nukutti pitkään, vähän liiankin pitkään. Toivottavasti jouluyönä hankittu virkeys ei heti kadonnut... :) Täälläkin katse käännetään jo Uuteen Vuoteen ja kevääseen. Viimeistään maanantaina, jos huomenna vielä voisi viettää rokulipäivää! :)
Joola sanoi…
Juu juu, rokulia ensin rauhassa. Täälläkin. Mutta minun täytyy jossakin vaiheessa ryhdistäytyä. Alkaa pelko totisesti hiipiä persuksiin, työt todella alkaa!
Maarit sanoi…
Joola: Uskon, että arki ryhdistää, jonkinlainen pakko myös. Sitä ennen, nautihan vielä!!! :)
Anonyymi sanoi…
Kiitos Maarit jouluseurasta, ihanaa kun olit!! Ja kiitos lahjoista! Pieni Paapasmies oli niin niin tohkeissaan... taisi olla paras lahja! :)

Meillä tunnelmoidaan joulua vielä tämä viikko, Uuden vuoden päivänä saa kuuset ja koristeet väistyä valon tieltä!

Heidi
Maarit sanoi…
Heidi: Kiitos, että sain olla luonanne. Oli niin mukavaa, sen avulla taas jaksaa! Paapasmies oli niin ihana paappaineen... :D

Suositut tekstit