Inspiroitumista designista ja designereista

Suosikkiohjelmani on jälleen alkanut, Project Runway. 5. tuotantokausi. Jossain vaiheessa tuli tavaksi katsoa ohjelma jälkikäteen nettitv:stä, kannettava sylissä. Näköjään teen mielelläni niin edelleen. Oli ihanaa makoilla vielä sängyssä, juoda aamulattea ja katsoa ohjelmaa. Se herättää niin paljon inspiraatiota ja vie minut suorinta tietä muodinmaailmaani.



Joskus mietin sekunnin, josko hakisin Suomen ohjelmaan. Ihan kuin minulla olisi lahjoja. Nopeaa ratkaisukykyä ja luovuutta siinä, miten vaate saadaan nopeasti valmiiksi sitäkin enemmän. Osaan käyttää tekstiililiimaa ja leikata kietaisupaidan niin, että sen voi heti laittaa päälle (terävät sakset auttavat, niillä tylsillä tuli vähän viidakkopaitameininkiä). Kaiken - kenkien, kankaiden, hattujen, korujen, lavastepuiden, siis ihan kaiken - spreijaaminen tai saumojen pienentäminen viime tipassa ovat myös tulleet näytösmaailmasta tutuiksi. Kuminauha ja maalarinteippi ovat parhaita ystäviäni. Hakaneulat muodostavat niiden kanssa hyvän jengin. Varsinkin maalarinteipillä tehdään ihmeitä. Lisäksi tarvitaan saksia ja uskallusta käsitellä materiaaleja kovalla höyryllä.

Olisinkohan pärjännyt? Alla oleva mekko on superhyvä esimerkki nopeasta suunnittelustani - ja valmistuksestakin. Toivottavasti kukaan ei ole ajatellut sen olevan huippudesignia. Korut sen sijaan ovat. Amoy Designin. Olen ihastunut niihin. Kivikoruthan ovat nyt niin fashionfashion. Jopa minä - joka itselläni harvoin koruja näen - tykkään tästä korukaudesta.



Muodin huipulla jaksosta tuli sen verran inspiroitunut ja hyvä mieli, että taidan ryhtyä ompelupuuhiin. Se kevättakki on edelleen vaiheessa. Olen vain liian pikkutarkka. Mutta illalla olisi tiedossa hyvän ystäväni synttärikemut ja voisin hyvin kuvitella pukeutuvani mustavalkoiseen ruutuhameeseen... Kun kerran kangaskin on jo olemassa.
'
Olen muuten löytänyt täydellisen takin. Onneksi se on niin kallis, että en voi oikeastaan edes unelmoida. Se ei ole vaihtoehto. Mutta käyn säännöllisin väliajoin katsomassa takkiani Ajattaren ikkunassa. Se on Jukka Rintalan suunnittelema, musta ja sen muoto hipoo täydellisyyttä. Tiesittehän, että Jukka Rintalalla on nykyään myös ns. ready-to-wear -mallisto. Takki kuuluu siihen. Vaikka olen tuon muodon tarkkaan mieleeni painanut, voin vain haaveilla sen toteuttamista omassa kevättakissani. Kyse on senteistä, ehkä jopa milleistä, milloin takin helma lähtee laajentumaan vyötärön kapeuden korostamisen jälkeen.

Kun vielä jätin aivan ihanat kengät kaupan hyllylle, voisin sanoa helposti säästäneeni suuren summan rahaa. Toivottavasti sekä takki että kengät saavat hyvän kodin. Ne olivat niin kauniit: se muoto, se tyyli, se design!!! Sydän melkein särkyi... Särkyikin.

Kommentit

Suositut tekstit