Pukeutumisideoiden lähteitä

Joskus tarvitsen muistutusta. Siitä, kuinka paljon hyvää oloa pukeutuminen ja vaatteet minulle tuottavat. En tiedä, johtuuko se rahan puutteesta vai rohkeudesta, mutta en vieläkään koe pukeutuvani niin kuin aina mielessäni kuvittelen. Tämä tunika + legginssit -tyyli on aivan liian mukava, jotta siltä osaisin kieltäytyä. Silti tunnen itseni minäksi vasta kun mekko on päällä...

Yksi parhaista pukeutumiseni innoittajista on Paholainen pukeutuu Pradaan -leffa. Etenkin Andrean hahmon asut - sen jälkeen, kun hän keksii pukeutumisen jujun - saavat minut aina huokailemaan ihastuksesta. Riippumatta siitä, kuinka monta kertaa leffan olen nähnyt. Niin tälläkin kertaa. Edes Sinkkuelämää ei toimi samoin.

Samanlaisia reaktioita minussa herätti Lipstick Jungle-sarja. Vaikka päähenkilöt ovat minua vanhempia, voisin nähdä itseni useimmissa heidän asuistaan.

Sitten ovat vielä kaikki ne leffat, jotka kuvaavat menneitä vuosisatoja. Viimeisimpänä Marie Antoinette ja Coco Avant Chanel. Mietin, miten voin pitää yhtä aikaa niin paljon sekä nykymaailman yksinkertaisesta että menneen maailman runsaasta tyylistä. Jos olisi aikakone, haluaisin matkustaa 1800- luvulle ja kokea sen maailman edes kerran. Krinoliineineen korsetteineen kaikkineen.


Hyvä teko itselle: Kevään värinen kukkakimppu arkea koristamaan

Suositut tekstit